Haberler

Burhaniye'de Vatandaşlar Atık Yağlar Konusunda Bilgilendiriliyor

Burhaniye Belediyesi, semt pazarı girişinde bir stant açarak vatandaşları atık yağlar konusunda bilgilendiriyor.

Burhaniye Belediyesi, semt pazarı girişinde bir stant açarak vatandaşları atık yağlar konusunda bilgilendiriyor.

Belediyenin Zabıta Müdürlüğü Çevre Koruma ve Çevre Birimi tarafından açılan stantta ayrıca "Bitkisel atık yağlar" anketi yapılıyor.

Birim sorumlusu Murat Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın atık yağların zararları konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla açılan stantta ankete katılanlara çeşitli hediyeler verdiklerini söyledi.

İlçedeki plajlarda uygulanan "Mavi Bayrak Programı" çerçevesinde çevre bilinçlendirmesi eğitim standında atık yağlar hakkında bir de anket yaptıklarını belirten Bektaş, şunları kaydetti:

"Yaklaşık üç yıldan beri yapmış olduğumuz bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması projesinin tanıtımını yapıyoruz. Evlerinde iş yerlerinde biriktirdikleri atık yağları getiren vatandaşlarımıza çeşitli ödüller de veriyoruz bu proje kapsamında. Standımızı ziyaret edenlere dağıttığımız el ilanları ve broşürlerle, bitkisel atık yağların kanalizasyon ve arıtma sistemlerine, çevreye, sulara, denizlere ne gibi zararlar verdiğini anlatarak halkımızın bu konuda daha bilinçli olmasına katkı sağlıyoruz." - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Burhaniye Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title