Haberler

Burhaniye'de Uygulamalı Girişimcilik Kurslarına Yoğun İlgi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ticaret Odasınca düzenlenen Kosgep Uygulamalı Girişimcilik Kursları yoğun ilgi gördü.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Ticaret Odasınca düzenlenen Kosgep Uygulamalı Girişimcilik Kursları yoğun ilgi gördü. Bu güne kadar açılan kurslardan belge alan 41 kişinin hibe desteklerden yararlanarak işyeri açmasının kurslara olan ilgiyi artırdığı kaydedildi.

Burhaniye de 5 yıldan bu yana düzenlenen Girişimcilik Kurslarından belge alan vatandaşların hibe desteği ve faizsiz kredilerden yararlanması, bu kurslara olan ilgiyi artırırken, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan 60 kişilik kursa katılmak için 239 kişi başvurdu. Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş ile Ticaret Odası Genel Sekreteri Ersel Pazarbaşı'ndan oluşan jüri, kursa katılacak olan 60 kişiyi belirlemek için mülakat yaptı. Başkan Hüseyin Sarıbaş, mülakat öncesi açıklamalarla da bulundu. Mülakata katılan 239 kişi de büyük heyecan yaşadı. Önemli bir projesi olduğunu anlatan Rafet Aktürk," Girişimcilik kursuna katılıyorum. Küçük ve orta boy işletme olarak düşündüğüm bir proje var. Bu projeyi sunacağım. Eğer bu projem başarılı olursa Burhaniye de bir yatırım yapmayı düşünüyorum. Heyecanla sıramı bekliyorum" dedi. Zeytin ile ilgili bir projesi olduğunu anlatan Erhan Akçaoğlu da," Benim bu konudaki projem zeytin ile zeytinyağı üzerine olacak. Zeytin, zeytinyağı ve sabun ticarete yapacağım" dedi. Edremit'ten gelen Hüseyin Bağcı da," Akçay da, bir kahvaltı türü yer açacağım. Akçay da güzel bir yer keşfettik. Eğer kazanırsam. İnşallah, hayırlısı ile orayı açıp hizmete açacağım" dedi. Havuz kimyasalları üzerine çalışmak istediğini anlatan Safure Özdem ise," İlçemizde havuz kimyasalı satışı yapmak istiyorum. Yüzme havuzlarının bakım, onarım ve tadilatını yapacağız. Kimyasal satışı ve ayrıca hizmet servisi yapacağız. Sınavı heyecanla bekliyorum" dedi. Kursları bitirenlerden 41 kişinin işyerlerini açtıklarını anlatan Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş ise," Kosgeb girişimcilik çalışmaları kapsamında, 2011 yılından bu yana 6 defa kurs açtık. Açtığımız kurslarda belge verdiğimiz kursiyerlerden 41 tanesi kendi işyerini kurdular. Tabi açılan her işletme bizi mutlu ediyor. Kendi işyerimizi açmış gibi mutlu oluyoruz. Burhaniye Ticaret Odası olarak bu konuda çok başarılı olduğumuzu biraz önce siz de gördünüz. Yukarı da bu günkü kurs için 239 kişilik rekor bir başvuru var. Bu gün biz 239 kişiden 60 kişi seçeceğiz. Çok titiz davranıyoruz. İnşallah, 2016 içinde 1 veya 2 kurs daha açacağız. Tabi, biz bunu yaparken, sadece Burhaniyeli olmasını ya da Burhaniye de açılacak olmasını değil, nerde olursa olsun ama, bir iş yapacağına inandığımız insanları seçiyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Akçay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title