Haberler

Burhaniye'de Umreciler Tekbirlerle Uğurlandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 107 umreci tekbirlerle kutsal topraklara uğurlandı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 107 umreci tekbirlerle kutsal topraklara uğurlandı. Koca cami yanında düzenlenen törene Belediye başkanı Necdet Uysal ve umrecilerin yakınları katıldı.

Mübarek Ramazan ayını yaşadığımız bu günlerde tüm islam aleminde en yoğun ibadetlerin yapıldığı, Kuran-ı Kerimin de indirildiği bu ay da umre görevlerini yerine getirmek için sabah saat 10.00'da Koca Cami önünden göz yaşları arasında 107 umreci, tekbirler getirilerek kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı. Yıllardır büyük Hac ve umre seferleri düzenleyen, Burhaniyeli Hacı Sadettin Kılıç, dün de kalabalık bir grupla kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı. Uğurlama törenine katılanlara teşekkür eden Saadettin Kılıç, "107 kardeşimizle ile birlikte Ramazan umresi yapmak üzere Medine-i Münevvereye gidiyoruz. Bayramı Medine'de yapıp, Bayramın 2. Günü de Mekke'ye geçeceğiz. 10 gün kaldıktan sonra da, 7 Ağustos 2014 Perşembe günü Burhaniye'de olacağız İnşallah. Allah Hayırlı etsin" dedi.

Belediye Başkanı Necdet Uysal da, umreye giden vatandaşlarla teker teker kucaklaştı ve hayırlı yolculuklar diledi. Getirilen tekbir ve dualarla yolcu edilen vatandaşlar ve uğurlamaya gelenler duygusal anlar yaşadı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Uysal Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title