Haberler

Burhaniye'de Toplu İftar Geleneğini Devam Ettiriyorlar

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, çeşitli ilçelerin köylerinden gelerek Geriş mahallesine yerleşen vatandaşlar, toplu iftar geleneklerini devam ettiriyorlar.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, çeşitli ilçelerin köylerinden gelerek Geriş mahallesine yerleşen vatandaşlar, toplu iftar geleneklerini devam ettiriyorlar. Mahallede bir sokağı kapatan vatandaşlar kurulan yer sofralarında oruçlarını açarlarken, geleneklerini devam ettirmek istediklerini söyledi.

Geriş mahallesinde İvrindi'nin Çukurlar köyünden gelen Ramazan Avcı'nın iftarı mahalle halkını buluşturdu. İftara diğer mahallelerde oturan vatandaşlardan da katılanlar oldu. Mahalle kadınlarının hazırladıkları çeşit çetiş yemekler kurulan yer soflarına konurken, ezanın okunmasıyla birlikte elbirliğiyle oruçlar açıldı. Emekli İmam olan Ramazan Avcı da bolluk ve bereket duası yaptı. İftarı her gün bir başka komşu üstleniyor. Geleneklerin yaşatılmasını isteyen Hayri Zeybek," Bu tür organizasyonların köylerden gelen vatandaşlarımızın ananelerini geleneklerini unutmamak için bu tür etkinliklerini yapmaları çok hoşumuza gitti . Bizi de davet ettiler. Bu tür davetlere katılmaya genel de gayret gösteriyoruz. Kültürümüzün devamı açısından bu tür davetler çok önemli. Bunun yaşatılması için gereken adımlar atılmalıdır" dedi. Mahalle halkından Nuri Çamışoğlu da," Ben Balya'nın Havutbaşı köyünden Burhaniye ye geldi geleli. 10 yıldır bu geleneğimiz devam etmektedir. Allah, kabul etsin. Herkes bu geleneği devam ettirsin" dedi. İftar veren Ramazan Avcı ise". İvrindi'nin Çukurlar köyünden 2006 yılında geldim. 2006 'dan beri bu adeti devam ettiriyoruz. Bu gün sıra bende olduğu için yakın akrabalarımızı mahalle komşularımızı davet ettik. Gelenlerden hepsinden Allah razı olsun. Bu adeti de devam ettirenlerden de Allah razı olsun" dedi. Halil Özkan da,"Ramazan ağabeyimizin iftarına katıldık. Yer sofrasında güzel bir yemek yedik. Çok hoşumuza gitti.. Kalabalık. İnşallah, bundan sonra devam etmesini dilerim" dedi. Alaaddin Akyol ise," Bu gün Cuma mübarek gün akşamı bütün eş dost toplandık buraya. Allah razı olsun. Allah, kabul etsin,. Allah, herkese dostu toplamayı nasip etsin" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye İvrindi Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

Yolda yerlerde ayakkabılarla gezilirken tozun toprağın ve her türlü pisliğin uçuştuğu ortamda yemek yemek gibi bizim bir geleneğimiz yoktur. Bizde köylüyüz ve bundan da gurur duyarız. Bizim köylerde böyle iftarlarda gezek denilen erkeklerin camide kadınların da gezeği verenin evinde kapalı ve her türlü gayri sıhhi ortamdan uzak bir şekilde yer sofralarında veya masalarda yemek yenir. Ama böyle ilkellik ve cehalet göstergesi ortamlarda değil. Adam imam olmuş herkese her konuda yol göstermesi gerekir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title