Haberler

Burhaniye'de Sincap Heykeli Yaptırıldı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Ören sahilinin doğal güzelliğine renk katan sincapların heykeli yaptırıldı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Ören sahilinin doğal güzelliğine renk katan sincapların heykeli yaptırıldı. Heykeltraş Heykeltıraş Mustafa Kulkul tarafın hazırlanan heykelin Ören girişine konacağı açıklandı.

Burhaniye Belediyesi, Ören'deki bin 620 adet meşe ağacını Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na tescil ettirirken asırlık meşe ağaçlarında yaşayan sincapların da heykelini yaptırdı. Asırlık meşe ağaçlarının doğal sit olarak tek tek numaralandırılarak koruma altına alındığını anlatan yetkililer ağaçların Ören'e büyük güzellik kattığını bildirdiler. Özellikle Ören'e gelen tatilcilerin de ilgi odağı olan sincaplar Ören'in şirin bir simgesi olurken, Burhaniye Belediyesi de bu şirin hayvanları ve yaşadıkları alanları korumak için bugüne kadar birçok girişimde bulundu. Öncelikle yaşadıkları alanlara yuvalar yaparak yavrularını da koruma altına alan belediye, havai fişeklerden etkilenen sincaplar için şehirde havai fişek atılmasını yasakladı.

Ören'in simgesi haline ve aslında sincap alanı olduğuna dikkat çekmek adına Heykeltıraş Mustafa Kulkul'a yaptırılan sincap heykeli tamamlandı. Belediye Başkanı Fikret Akova Belediye Meclis Üyesi Çetin Sözer ve Belediye Sanat Danışmanı Işık Erkal ve Heykelin ortaya çıkmasını sağlayan Mustafa Kulkul ile heykelin konulacağı yerin tespitini yaptılar. Birlikte tüm Ören'i gezerek heykel için en uygun yerin Ören'in girişinde bulunan Hüseyin Öğütçen Bulvarı olduğuna karar verilirken daha öncede Ören meydanında bulunan Pegasus atı heykelini yapan Heykeltıraş Mustafa Kulkul, "Ören'i yansıtan bir heykeli daha

yapmaktan çok memnunum. İnşallah halkımız da beğenir ve Ören'in doğal güzelliğini yansıtan bu heykele sahip çıkarlar" dedi. Sincapların Ören'e ayrı bir renk kattığını anlatan Belediye başkanı Fikret Akova, "Ören, ipek gibi kumsalı ve asırlık meşe ağaçlarıyla eşsiz bir tatil yeridir. Bu heykelin de Ören'e güzellik katacağına inanıyorum. Heykeltıraş Mustafa Kulkul'a teşekkür ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhaniye Belediyesi Fikret Akova Balıkesir Ören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title