Haberler

Burhaniye'de Sağlıkçılardan Astım Uyarısı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü astım hastalığı konusunda bir açıklama yaptı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü astım hastalığı konusunda bir açıklama yaptı.. 3 Mayıs'ın Dünya Astım Günü olduğunu anlatan doktorlar astımdan korunmanın yollarını anlattı.

Burhaniye İlçe Sağlık Müdürü Dr.Faruk Kendigelen "Astım akciğer içi hava yollarında daralmaya neden olan ve alevlenmeler (ataklar) ile seyreden müzmin (kronik) bir akciğer hastalığıdır. Hava yollarındaki bu daralmanın nedeni mikrobik olmayan bir tür iltihap nedeniyle hava yolu duvarının şişmesidir. Hastalık, tekrarlayan nefes darlığı, nefes alıp verirken ortaya çıkan hırıltı/hışıltı/ıslık sesi, göğüste baskı hissi ve öksürük gibi belirtilerle kendini gösterir. Dünyada yaklaşık 300 milyon kadar astımlı hasta olduğu tahmin edilmektedir. Ülkemizde ise yaklaşık her 12-13 erişkinden biri ve 7-8 çocuktan biri astım hastasıdır. Astımın görülme sıklığı yıllar içinde giderek artmaktadır."dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Astım Günü Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title