Haberler

Burhaniye'de 'Plaj Koruma Projesi' Sonuçlandı

Güncelleme:

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Ören Halk Plajı'nda bir diş hekimi ve 6 gönüllü üniversite öğrencisinin, sürdürdüğü Plaj Koruma Projesi sonuçlandı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Ören Halk Plajı'nda bir diş hekimi ve 6 gönüllü üniversite öğrencisinin, belediye ve Turçev işbirliğiyle sürdürdüğü Plaj Koruma Projesi sonuçlandı.

Projenin sonunda, çalışmalara katkı sağlayan görevliler ile işletme sahiplerine plaket ve teşekkür belgeleri verilirken projenin hedefine ulaştığı açıklandı. Ören Çapari Çay Bahçesi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Türkiye Çevre Vakfı Koordinatörü Çiğdem Kabukçu, emeği geçenlere teşekkür etti. Belediye Başkan Vekili Fetullah Uysal ve emeği geçenlere birer plaket veren Kabukçu, plajlara, daha çok sigara izmariti ve çekirdek kabuğu atıldığını bildirdi.

Projenin başka plajlarda devam edeceğini bildiren Turçev Koordinatörü Didem Kabakçı, "9- 16 Temmuz tarihleri arasında Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ve Burhaniye Belediyesi işbirliğiyle Mavi Bayraklı Ören Mahallesi Halk Plajı'nda plaj kullanıcılarının bilinç düzeylerini ölçmek, bilinci arttırmak, plaj ve deniz temizliğini ölçmek amaçlı çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Bu ölçümler neticesinde Burhaniye'nin mavi bayraklı plajlarının derecelendirmede A sınıfına girmekte olduğu ortaya çıkmıştır" dedi.

Burhaniye Belediye Başkan Vekili Fetullah Uysal'da yaptığı kısa konuşmada plajların temiz kalmasında emeği olanlara ve bu çalışmaların gerçekleşmesinde sponsor olan turizm işletmelerinin sahipleri ile yetkililerine teşekkür ettiğini söyledi. Konuşmaların ardından plaket ve teşekkür belgeleri verildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Türkiye Ören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title