Haberler

Burhaniye'de Metan Gazı İçin Havalandırma Bacaları

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü çöp alanına metan gazı tahliyesi için hava bacaları yerleştirdi. Vahşi depolama alanına yapılan bacaların olası patlamaların önüne geçeceği kaydedildi.

Burhaniye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çöplük alanlarda oluşan metan gazının tahliyesi için 5 metre boyunda gaz bacaları yapıldı. 100 metrekare aralıkla koyulan gaz bacaları sayesinde çöplük alanlarda meydana gelen ve patlamalara neden olan metan gazı tahliyesi sağlanıyor. Ekipler, önce çöplük alanı sıkıştırılarak üstüne dolgu malzemesi atıldıktan sonra üzerine toprak seriliyor. Burhaniye Belediyesi temizlik işleri ekipleri tarafından her gün sabah saat 19.00'da başlanan evsel atık toplama işi belirli bir güzergah dahilinde mahalle mahalle sokak sokak gezilip alınarak belediyeye ait vahşi depolama alanına boşaltılıyor. Büyükşehir yasası ile yeni mahalle olan köylerde ki evsel atık toplama işi de düzenli bir şekilde, yoğunluğa göre toplanıyor. Toplanan çöplerin vahşi depolama alanında biriktirilmesinin ardından rutin olarak bakımı yapılarak ekstra sorunların çıkması önleniyor. Burhaniye Belediyesi aldığı bu önlemle çöplüklerde oluşabilecek yangınların da önüne geçmiş oluyor. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhaniye Belediyesi Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title