Haberler

Burhaniye'de Köylü Kadınlara Şehir Turu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, mahallelerde yaşayan kadınlar için düzenlenen şehir turları bu defa köylü kadınlar için düzenlenmeye başlandı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, mahallelerde yaşayan kadınlar için düzenlenen şehir turları bu defa köylü kadınlar için düzenlenmeye başlandı.

Börezli, Dutluca ve Kızıklı köylerinden gelen bayanlar ilçenin değişik yerlerini gezme fırsatı bulurken, Belediye Başkanı Fikret Akova'ya teşekkür etti . Geçtiğimiz aylarda her gün bir mahallenin kadınları için gezi programı düzenleyen belediye, bu defa köylü kadınlara gezi olanağı sağladı.

İlk olarak Börezli, Dutluca ve Kızıklı köylerinden gelen kadınlar şehri gezdi.

Burhaniye'de bugüne kadar gerçekleşen ve yapımı devam eden projelerin yanı sıra Ören ve İskele gibi turistik mahalleleri de gezen kadınlar ilçeyi tanıma fırsatı buldu. Şehir turu, Bahçelievler Mevkiine yaptırılan bin kişilik düğün salonunun da içinde bulunduğu Ahmet Akın Kültür Merkezi,

Belediye Yeni Hizmet Binası, yeni yaptırılan Şehirler Arası Otobüs Terminali, Hıdrellez Parkı Kafeteryası, Reha Yurdakul Salonu, 8 Eylül Çarşısı, Meydan Düzenlemesi, Gardiyan Ali Evi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Müze, Fabrika Sokak, Hüsnü Pazarbaşı Gençlik ve Kültür Merkezi, Hareketli Müze, Ören ve İskele Mahallelerini kapsıyor. Geziye katılan vatandaşlarla birebir ilgilenen e Belediye Başkanı Fikret Akova, "Bu geziyi köylerimiz için düzenlememizin sebebi köylerde yaşayan vatandaşlarımızın çoğunun Burhaniye'yi tanıyamamasıdır. Köyde yaşayan birçok vatandaşımız daha denizi bile göremediklerini ifade ettiklerinde bu geziyi düzenlemeye ve kendi şehirlerini tanıtmaya karar verdik. Bu projeyi severek ve gönülden yürütüyoruz" dedi. Geziye katılan kadınlar Başkan Akova'ya teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fikret Akova Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title