Haberler

Burhaniye'de Kızları, Tankut Öktem'i Anlattı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 24.Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl Prof.Dr.Tankut Öktem anısına yapıldı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 24. Burhaniye- Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl Prof. Dr. Tankut Öktem anısına yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve milli mücadele yıllarını konu edinen anıtlarıyla tanınan, 2007 yılında bir trafik kazasında kaybettiğimiz ünlü heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem'i kızları Pınar Öktem Doğan ve Oylum Öktem İşözen anlattı. Ünlü Devlet Sanatçısı Heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem anısına gerçekleştirilen 24. Burhaniye ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Ören Adramytteion Açık Hava Tiyatrosunda, Öktem'i, Pınar Öktem Doğan ve Oylum Öktem İşözen anlatarak izleyenlere duygulu anlar yaşattı.. Tankut Öktem ile ilgili film gösteriminin de yapıldığı söyleşide yeteneğiyle tüm dünyayı kendine hayran bırakan bir sanatçının mücadelelerle geçen yaşamının ilk elden tanığı olan Oylum Öktem İşözen babasını anlatırken onun eğitimci, mücadeleci ve eşsiz sanatçı kişiliğini vurgulamakla birlikte, sanatçının bir baba ve insan olarak da değerini bir kez daha ortaya koydu. Oylum Öktem İşözen, babasını anlattığı konuşmasında Burhaniye halkına da teşekkür etti. Belediye Başkanı Fikret Akova da, konuşmanın sonunda Pınar Öktem Doğan ve Oylum Öktem İşözen'i birer plaket vererek teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Oylum Ören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title