Haberler

Burhaniye'de Kampa Katılan Öğrenciler Pazarcı Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediyenin öncülüğünde düzenlenen tarım kampında tatillerini değerlendiren öğrenciler, ürettiklerini de kendileri sattı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyenin öncülüğünde düzenlenen tarım kampında tatillerini değerlendiren öğrenciler, ürettiklerini de kendileri sattı. Ören pazarında öğrencilerin açtığı tezgahta yer alan, domates, biber, patlıcan ve salatalıklar ilgi gördü.

Burhaniye de, belediyenin, okulların kapanmasından sonra başlattığı tarım kampı devam ederken, her hafta 20 öğrencinin yararlandığı kampta üretilenler de gene öğrenciler tarafından pazarlarda satılmaya başlandı. Önceki gün, öğrencilerin Ören pazarında açtığı sergi yoğun ilgi görürken, kamptan yararlanan öğrenciler de güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin kampta güzel vakit geçirdiklerini anlatan Kamp Sorumlusu Ayhan Kutluer," Burhaniye belediyesi olarak yaz kampında yetiştirmiş olduğumuz ürünleri pazarda satmaya başladık Öğrenciler, hem tarlada yetiştirmeyi öğrendiler, hem de pazarda satarak harçlıklarını çıkarmayı öğrendiler." dedi. Öğrencilerden Murat Soyalan da," Tarlada çok güzel vakitler geçirdik. Ürettiklerimizi yaptıklarımızı burada satıyoruz. Hem çok eğleniyoruz. Hem de insanlara sebze, organik şeyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Domates, biber, dolma biber, patlıcan her şeyimiz organik. İnsanlar buradan alış veriş yapıyorlar. Biz de, burada harçlığımızı çıkarıyoruz" dedi. Gizem Kıymaç ise," Öncelikle bu kampa katıldığım için çok mutluyum. Burada hayatın şartlarını öğreniyoruz. Bahçemize gittik. Çapaladık. Ürünlerimizi tarlaya ektik. Bu gün de geldik burada satıyoruz. İyi ki gelmişiz. Çok mutluyuz. Kendi emeğimiz. . Evde oturduğumuz gibi oturmuyoruz. Hayat şartlarını öğreniyoruz" dedi. Yasemin Demir adlı öğrenci de," Çok mutluyuz. Toprakla tanıştık. Bu gün de topladıklarımızı, ürettiklerimizi burada pazarda satışa çıkardık. Harçlıklarımızı çıkarıyoruz burada. Çok eğleniyoruz. Çok güzel burası. Ürünlerimizi sattık bu gün. Tarlaya gittik. Çapa filan yaptık. Toprakla tanıştık" dedi. Öğretmen Saim Tekin de," Bu tarlada yetiştirdikleri ürünleri, bu gün de burada pazarlamasını yapıyorlar. Ürünü yetiştirerek, pazara kadar nasıl geldiğini, emeklerini harcayarak pazarlamanın da tekniklerini usullerini öğrenmiş oluyorlar. İnşallah, İnşallah, bundan sonraki yıllarda bu uygulama daha da genişletilir diyorum" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Ören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title