Haberler

Burhaniye'de İki Yeni Park Açıldı

Güncelleme:

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyenin yaptırdığı iki park törenle hizmete girdi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyenin yaptırdığı iki park törenle hizmete girdi.

Tutes Sahil Sitesinde yaptırılan Hacı Şaziye Gencer Parkı ile Ören Mahallesindeki Ayhan Eryurtlu Parkı için düzenlenen törenlerde yapılan konuşmalarda yeşilin önemi anlatılırken, Belediye Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekipleri de gösterileriyle vatandaşları coşturdu. Ören Mahallesinde Ayhan Eryurtlu'nun oğlu Feza Eryurtlu'nun katkılarıyla yaptırılan parkın açılışında da büyük coşku yaşandı. Katılımcılara teşekkür eden Belediye başkanı Fikret Akova, bir günde iki park açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Akova, ilçe'nin vitrini olan Ören Mahallesinde de Ayhan Eryurtlu parkının hazırlandığını anlattı. Feza Eryurtlu'nun babası Ayhan Eryurtlu anısına bir park yaptırmak istediğini anlatan Belediye Başkanı Fikret Akova, "Feza Eryurtlu'nun talebi üzerine konuyu belediye meclisine getirdik. Belediye meclisi de kabul etti. Feza Eryurtlu'ya teşekkür ediyorum. Bu parkın yapımına destek oldu. Babasının anısı burada yaşayacak. Burhaniye'miz yeşilliği ve çok katlı binaların olmayışı ile İtalya'nın Toscana kentine benzemektedir. Bizden önceki yönetimler yüksek katlı binalara izin vermemişler. Biz de bunu devam ettirdik. Onun için Burhaniye sokaklarında huzur buluyorsunuz. Sizler de bu kente güzellik katıyorsunuz. Sizlere hizmet etmek için çalışıyoruz. Bu güne kadar yapılmışların üzerine çok şeyler yaptık. Parkımız, mahalle halkına ve çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Feza Eryurtlu'da yaptığı konuşmada, en mutlu gününü yaşadığını anlattı. Eryurtlu, parkın çocuklara ve Ören halkına hayırlı uğurlu olmasını istedi. Ören mahallesi muhtarı Salih Erden de konuşmasında, parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Örenin, denizi, kumu, palamutları ve sincaplarıyla eşsiz bir semt olduğunu anlatan Muhtar Erden, mahalle halkının parka sahip çıkmasını istedi. Konuşmaların ardından parkın kurdelesi, Başkan Akova ve davetliler tarafından kesilirken Belediye Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri de büyük ilgi gördü. Törenin sonunda konuklara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. Törenlere, Belediye Başkanı Fikret Akova'nın yanı sıra CHP Balıkesir Milletvekili Avukat Nedret Akova, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin, bazı mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title