Haberler

Burhaniye'de Güreş Develeri Görücüye Çıktı

Güncelleme:

Burhaniye'de, 11. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenecek deve güreşlerinin hazırlıkları tamamlanırken, develer de görücüye çıktı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Cuma günü başlayacak olan 11. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali etkinlikleri kapsamında Pazar günü düzenlenecek deve güreşlerinin hazırlıkları tamamlanırken, develer de görücüye çıktı. Güreşlerle ilgili anonslar yapılırken, Cumhuriyet meydanına getirilen develer de vatandaşların ilgi odağı oldu, çok sayıda vatandaş develerin fotoğraflarını çekebilmek için yarıştı.

Burhaniye de, Pazar günü düzenlenmesi planlanan deve güreşleri için hazırlıklılar tamamlanırken, Burhaniye'de bulunan bazı develer de Cumhuriyet meydanında görücüye çıktı. Deve güreşi hazırlıklarının tamamlandığını bildiren deveciler, meraklıları güreşe beklerken, avukat Hasan Ender de İzmirli bazı avukatların deve güreşlerinin iptali konusunda açtıkları davanın geri alınmasını istedi. Burhaniye Deveciler Derneği 2,Başkanı Sadık Varol,"

Pazar günü deve güreşleri için deve sezonunu açmış bulunmaktayız. Marmara, Ege bölgesinden birçok devemiz gelecek. Fakat bu develer, Çarşamba, Perşembe, Cuma günü Burhaniye de olurlar. 8 aydan beri yaptığımız özverili işlerin semeresini İnşallah, bu Pazar günü alacağız. İnşallah, yağmursuz geçip güreşimizi yaparız. Burhaniye'ye, bu deve güreşinde Ege ve Marmara'dan 160 tane deve gelmektedir. Bizim için seyirci çok önemli. Biz de, bu 25 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan güreşlere, vatandaşları bekliyoruz" dedi. Avukat Hasan Ender de," Ben bir güreş sever olarak bu hafta Burhaniye de yapılacak güreşlere bütün herkesi bekliyorum. Bu bir şenliktir. Bu bir örftür. Bu bir adettir. Bu deve güreşleri vasıtasıyla 10-15 bine yakın insan yakınlaşmakta. Körfez, Marmara ve Ege'den insanlar birbiriyle kaynaşmaktadır. Ben aynı zamanda Burhaniye deveciler derneğinin hukuk danışmanıyım. Başkanla birlikte yardımcı olmaya çalışıyoruz. İzmirli avukat arkadaşlar, İzmir Barosu insan hakları komisyonu üyesi bazı avukat arkadaşların deve güreşlerinin iptali için dava açtıklarını öğrendim. Bunun çok büyük yanlış, hata olduğunu düşünüyorum. Bu güreşler de acı yoktur. İşkence yoktur. Eziyet yoktur. Bu güreşler de hayvanlar kontrol edilmekte, ağızları bağlanmakta, hakemler tarafından kontrol edilmektedir. Hiçbir şekilde sakatlıklar oluşmamaktadır. Bu itibarla, arkadaşların açtığı davayı geri almasını ayrıca rica ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Burhaniye Marmara Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title