Haberler

Burhaniye'de Geleceğin Haltercileri Yetişiyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı halter kursu büyük ilgi gördü.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı halter kursu büyük ilgi gördü.

Öğretmenliğini Milli Halterci Mustafa Aygün'ün yaptığı kursa katılan 28 genç, Atatürk Spor Salonu'nun dar bir odasında haftanın 5 günü antrenman yaparken, yarışmalara hazırlanıyor. İlçede ilk kez açılan halter kursu büyük ilgi gördü. Dar bir odada çalışmalarını sürdüren gençler, kendilerine uygun bir ortam sağlanmasını istiyor. Halter sporunu sevdiklerini anlatan kursiyerlerden Eylül Öztosun, "Biz hocamızı çok seviyoruz. Halteri de çok seviyoruz. Büyüdüğümde iyi bir halterci olmak istiyorum. Halteri sonuna kadar devam ettireceğim" dedi. Serap Turhan ise, "Haftada 5 gün haltere gidiyorum. Boyu kısa kalma diye bir şey yok. Aksine 5 santim uzamışım. İyi bir halterci olmak istiyorum. Sonuna kadar devam ettirmek istiyorum" dedi.

Samet Demirtaş da, "Haltere 4 ay önce başladım.55 koparma, 80 silkme yapıyorum. Daha fazla yapmak istiyorum. Antrenmanları iple çekiyorum. Halteri seviyorum" dedi. Kursiyerlerin çok azimli olduklarını anlatan Milli Halterci Mustafa Aygün, "Halter sporunu 4 ay önce Burhaniye'ye tanıştırdık. Karanfil hocamızla birlikte bu işe başladık. Halter federasyonunun tam desteğiyle malzemelerimiz geldi. Haftada 5 gün antrenman yapıyoruz. Çok büyük ilgi var. Ama salon sıkıntımız var. Çünkü salonumuz yetersiz. Küçük olduğu için çocuklar konsantre olamıyor. Bu işe başlarken tam kararlılıkla başladık. Hedefimiz ilk önce Türkiye şampiyonası. Zaten 2 ay sonra minikler kategorisiyle başlıyoruz. Daha sonra inşallah Avrupa'ya açılmak istiyoruz. Bu konuda çok ciddiyiz. Dediğim gibi halter sporu Burhaniye'de çok güzel bir şekilde ilerlemektedir" diye konuştu.

Kursu ziyaret eden Halk Eğitimi merkezi Müdürü Karanfil Bilgin ise, "Burhaniye'de, halter sporunu Milli Halterci Mustafa hocamın sayesinde öğrencilerimize kazandırmış oluyoruz. Mustafa hocam sayesinde Burhaniye hem halteri, kazanmış olacak, hem de derece yapacak sporcular yetişeceğine inanıyorum. Burhaniye de ilk defa Mustafa Aygün hocam sayesinde halter kursu açmış olduk. Bunun burada sevileceğine ve daha çok ilerleyeceğine inanıyorum. Mustafa hocama da teşekkür ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Mustafa Aygün Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title