Haberler

Burhaniye'de Cem Evi Temeli Atıldı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfının gerçekleştirdiği ilk Kültür ve Cem evi' temeli atıldı.

Törende, sevgi, kardeşlik ve barış mesajları dile getirilerek "Gelin canlar bir olalım" denildi. Burhaniye'deki temel atma törenine, Kaymakam Osman Yenidoğan, CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Vakıf Genel Başkanı Ercan Geçmez, 22. Dönem Milletvekili Ali Kemal Deveciler, Belediye Başkan Vekili Erhan Korutürk ve Belediye Meclis üyeleri Hadiye Erok, İsmail Çancı, Kent Konseyi Başkanı Necmi Şengider, muhtarlar ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. TV 10 televizyonunun program yapımcısı Hüseyin Kelleci'nin açılış ve sunuş konuşması ile başlayan tören, Pir olarak tanınan Ayvalık Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Vedat Tekten'in hayır duası ile devam etti. Ardından kürsüye gelen Vakfın Burhaniye Şube Başkanı Haydar Şahin Kültür ve Cem evi inşaatı hakkında şu bilgileri verdi, "Burhaniye Belediyesine ait bu arsayı vakıf olarak belediye ile ortak bir proje ile cem ve kültür evi yapmak amacı ile 29 yıllığına aldık. Bu arsaya 260 m2 tabanda iki katlı binamızı yapacağız." dedi.

Şahin, "Bir tek ülke istiyorum dünya, bir tek ırk istiyorum insan, bir tek kaynak istiyorum sevgi olsun" diyerek ve Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim " şiirini okuyarak tamamladı. Son olarak kürsüye gelen Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez'in konuşmasının ardın da temel atma töreni yapıldı. Konuklar ve vakıf yöneticileri ile birlikte yapılan temel atma seremonisinin ardından tüm katılımcılara pilav ve ayran ikramı yapıldı, Bu arada yapılan bağış daveti de ilgi gördü. Fatma Kalmaz yönetimindeki bağış masasının önünde kimi zaman kuyruklar oluştu. Ayrıca, Vakıf Burhaniye Şube Başkanı Haydar Şahin TV 10 tarafından tören ve yapılan röportajların kayda alındığını belirterek 17 ve 18 Haziran tarihlerinde yayınlanacağını bildirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haydar Şahin Ercan Geçmez Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title