Haberler

Burhaniye'de Çanakkale Gezici Tır Müzesine İlgi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Çanakkale Gezici 100.Yıl Tır Müzesi ilgi gördü.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Çanakkale Gezici 100.Yıl Tır Müzesi ilgi gördü. Belediye önünde konuşlanan tır müzesini genç yaşlı yüzlerce vatandaş gezdi.

Çanakkale Gezici Müze Tırı Burhaniye de ilgi gördü. Belediye önünde konuşlanan tır da yaklaşık 4 bin çeşit savaş malzemesi bulunuyor. Ücretsiz gezilen müzenin kadın erkek, genç yaşlı yüzlerce ziyaretçisi oldu. Burhaniye de 3 gün kalan müzenin Ayvalık, Manisa, İzmir ve daha sonra da Antalya'ya gideceği açıklandı. Müzeyi gezen öğrencilerden Mert Tüzen," Çok üzücü şeyler olmuş Çanakkale savaşlarında, çok zor şartlarda savaşmış askerlerimiz. Savaş kötü. Ama askerlerimiz bu vatanı emanet ettiği için teşekkür ederiz" dedi. Yiğit Tüzen ise," Müzeyi gördük çok heyecanlandık. Gerçekten çok zor şartlar altında çok zor bir savaşmış. Düşmanların bize göre çok daha iyi olanakları varmış. Ama Türk ordusu elinden geldiğini yapmış ve bu savaşı kazanış. Onlara, bu vatanı bize armağan ettiği için çok teşekkür ederim." dedi. Tarihe sahip çıkılmasını isteyen Bilinç Türkoğlu da," Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkümdur. Gelecek nesillerin ve şimdiki nesillerin bu vatanın nasıl kurtarıldığını görmeleri bilmeleri ve kafalarında tekrar canlandırıp milli değerlerimize önem verilmelidir. Bunun için de, vatanımıza sonuna kadar sahip çıkma adına bu görsel emanetleri gelip görmeleri ve tarihimize sahip çıkmaları gerekmektedir" dedi. Müze sorumlusu Saffet Dilbaz ise," Çanakkale 100.yıl Gezici Tır Müzenin sorumlusuyum. Anadolu'ya. Çanakkale ruhunu tanıtmak amacıyla 4 yılda bir Türkiye'yi karış karış geziyoruz. Körfezden başlamak şartıyla 3 gün Burhaniye'deyiz. Daha sonra Ayvalık, Manisa, İzmir ve Antalya'ya gideceğiz. Böylelikle 2015 senesi turumuz tamamlanacak. Çanakkale ruhunu, Çanakkale'ye gidemeyenlere yaşatmak istiyoruz. Biz, yerinde göremeyenlerin ayağına gidiyoruz. Anadolu ve körfezde ilgiden memnunuz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Çanakkale Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title