Haberler

Burhaniye'de Belediye Zeytinyağına Altın Madalya

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir’in Büyükşehir olmasıyla birlikte köylerden gelen zeytinliklerle Edremit Körfezi’nin en büyük zeytin üreticisi olurken, bu yıl ürettiği zeytinyağları da altın madalya ödülü aldı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir'in Büyükşehir olmasıyla birlikte köylerden gelen zeytinliklerle Edremit Körfezi'nin en büyük zeytin üreticisi olurken, bu yıl ürettiği zeytinyağları da altın madalya ödülü aldı.

Burhaniye Belediyesi Ahmet Akın Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreni ile 76 firmaya ödül verildi. Burhaniye Belediyesi'nin himayesinde hazırlanan muhteşem gecede; 42 firma altın madalya, 32 firma gümüş, 3 firma da bronz madalya aldı. Gümüş, Bronz madalyaların yanı sıra, 6 firma meyve kategorisinde, 7 firma organik kategorisinde ödül aldı.

Ödül gecesine, Türkiye'nin değişik yörelerinden gelen onlarca zeytinyağı markası sahibinin yanı sıra bürokratların da ilgisi yoğundu. Burhaniye Belediyesi de kendi yağları ile yarışmaya katıldı. Burhaniye Belediyesi markası altında zeytinyağı üretimine geçen ve erken hasat ve soğuk sıkım olarak zeytinyağı üreten Burhaniye Belediyesi'nin emekleri sonuç göstererek, katıldığı ilk yarışmada altın madalya almaya hak kazandı. Burhaniye Belediyesinin ödülünü Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı verdi. Kendi bünyesinde çalıştırdığı zeytin işçisinden, üretimini sağlayan Belediye personeline kadar emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Necdet Uysal," Burhaniye ismini marka haline getirmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Bölgemizin önemli geçim kaynağı olan Zeytin ve Zeytinyağı konusunda, sektöre ön ayak olmak amacıyla çıktığımız bu yolda, zeytinyağımıza, Burhaniye ismini vererek her yerde satışa sunduk. Belediye güvencesi altında satışa sunduğumuz yağlarımız, ülkemizin değişik yörelerinde satılırken, Burhaniye ismi de bu sayede duyuluyor ve bölgemizin zeytinyağları bu nedenle daha fazla tercih edilecek. Bu akşam aldığımız iki altın madalya ile işimizin titizliği ve kalitesi de taçlanırken, bu gecede bizi yalnız bırakmayan tüm protokol ve zeytinci kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhaniye Belediyesi Edremit Körfezi Ahmet Akın Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title