Haberler

Burhaniye'de Arıcılara İlaçlama Uyarısı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zeytin sineği zararlısına karşı ilaçlama hazırlıkları devam ederken, yöredeki arıcılar da uyarıldı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zeytin sineği zararlısına karşı ilaçlama hazırlıkları devam ederken, yöredeki arıcılar da uyarıldı.

Arı kovanlarının ilaçlama sahaları dışına çıkarılması istenen uyarıda, zeytin sineği ilaçlamasının her an başlayabileceği hatırlatıldı. Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Edremit Körfezi yöresinde zeytinlik alanlarda zeytin sineği zararlısına karşı ilaçlama hazırlıkları tamamlandı. İlaçlama uçaklarının ihalesinin yapıldığını ve 41 ton ilacın geldiğini anlatan Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, "Tüm körfez yöresinde zeytin sineği zararlısının yoğunluğunu belirlemek üzere sayım çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde her an ilaçlamaya başlayabiliriz. Bunun için arıcıları uyardık. Arı kovanlarının ilaçlama sahaları dışına çıkarılması gerekmektedir. Bunun için mahalle muhtarlarına yazılar yazıldı ve belediyeden anonslar yaptırıyoruz" dedi. Burhaniye, Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık ilçelerini içine alan Edremit körfezi yöresinde 11 milyon dolayında zeytin ağacı bulunuyor. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edremit Körfezi Balıkesir Burhaniye Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title