Haberler

Burhaniye'de 11 Okula Beyaz Bayrak Verildi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, beyaz bayrak almaya hak kazanan okullar belli olurken, Burhaniye de, beyaz bayrak almaya hak kazanan 11 okul için de beyaz bayrak töreni düzenlendi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, beyaz bayrak almaya hak kazanan okullar belli olurken, Burhaniye de, beyaz bayrak almaya hak kazanan 11 okul için de beyaz bayrak töreni düzenlendi. Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi sonucu verilen beyaz bayraklar için Reha Yurdakul Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende büyük coşku yaşandı.

Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Cengiz'in' de katıldığı törende, okul müdürleri ile yapılan röportajlar ekrana getirilirken, tören sırasında ana sınıfı öğrencilerinin yaptığı gösteriler de büyük alkış aldı. Müjde Pabuççuoğlu ve Avni Özpolat Anaokulu öğrencilerinin gösterileri büyük alkış aldı. Törende bir konuşma yapan Kaymakam Hüseyin Öner, beyaz bayrak almaya hak kazanan okul müdürlerine ve öğretmenlere teşekkür etti. Kaymakam Hüseyin Öner, "İlçemizde 11 okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır. Daha önce 5 okulumuzda beyaz bayrak vardı. Şimdi bu sayı 11'e çıktı. Okullarımızda hijyen kurallarına uyulması çok önemli. Beyaz bayrak alan okullarımızın müdürleri ve öğretmenlerini kutluyorum. Diğer okullarımızın da beyaz bayrak almalarını diliyorum" dedi. Okul müdürü ve öğretmenlere teşekkür eden Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Cengiz'de," Bu gün Burhaniye ilçemizde, bu proje kapmasında beyaz bayrak almaya hak eden okulların ödül töreni için bulunuyoruz. Hakikaten çok güzel program gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu, bu beyaz bayrak uygulaması Balıkesir'in 20 ilçesinde sonuçlandı. Zaman zaman değişik ilçelere giderek bu ödülü alan kurumlarımızı ziyaret ediyoruz. Bu sene biz uygulamayı değiştirdik. Yerel anlamda, bizzat kendi ilçelerinden, öğrencilerimizle, velilerimizle, idarecilerimizle birlikte coşkulu bir şekilde bu süreci değerlendirmek, sonuçlandırmak için ilçeye gelmiş bulunmaktayız. Bu günkü programdan dolayı, Burhaniye ilçesinde çok güzel bir örnekleme gördük. Bu, Balıkesir içinde güzel bir örnek oldu. Bu anlam da Burhaniye'deki bu programı hazırlayan, katkıda bulunan idarecilerimize, yöneticilerimize, bütün katkı sağlayan kuruluşlara cani gönülden teşekkür ederiz. Güzel örnekler bizim çocuklarımız için geleceği için çok önemlidir. Salondaki programda gördük ve izledik. Örneğin, ana sınıfı öğrencilerinin yaptığı program, hakikaten gözlemlemeye, izlenmeye, o salondaki atmosferi yaşamaya değer bir süreçti. Bu anlamda, Burhaniye de ilgili idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Güzel çalışmalar için, Milli Eğitim Bakanlığımızın bize verdiği yetkiyi gece gündüz kullanarak dur durak bilmeden sahalara giderek ilçelere,,kurumlara giderek bu çalışmaları yerinde görmek ve mutluluğu paylaşmak için çalışmalarımız devam etmektedir" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Cengiz Hüseyin Öner Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title