Haberler

Burhaniye Belediyesi Aralıksız Çalışıyor

Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi, ilçeyi çağdaş kentler seviyesine ulaştırmak için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir'in Burhaniye Belediyesi, ilçeyi çağdaş kentler seviyesine ulaştırmak için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, görev yaptığı süre içerisinde ekibiyle birlikte sayısız hizmette bulunarak, belediye bütçesini 7 kat arttırmakla birlikte, hiçbir devlet kurumuna borç bırakmıyor. Kentlerin vitrinleri olan meydanlar, yeşil alanlar, parklar yeniden düzenlendi ve Burhaniye yeni görüntüsü ile çağdaş uygar bir kent haline getirildi. Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Kuva-yı Milliye Anıtı, Kuva-yı Milliye Müzesi, Arena, her mahalleye bir kafeterya, spor alanları muhtarlık binaları, pazaryeri, kentin her mahallesinde bir den fazla park ve yeşil alan, İskele Mahallesi'ne sahil, yürüyüş yolu gibi çalışmalara imza atarak kent estetiğine verdiğimiz önemi vurguladık. İlçe halkının birlikteliği sağlanırken, kentin tarihi dokusunu da bozmadan korumaya devam ediyoruz.

Burhaniye için yaptığı çalışmaları estetik ve ekonomi alanlarında sınırlamayan başkan Akova ve ekibi, ilçelerin en önemli sorunlarından olan yol ve altyapı çalışmalarına verdiği öncelik Burhaniye halkı tarafından da takdir ile karşılanıyor. 2012 yılı sonu itibariyle 377 bin sıcak asfalt, 137 bin beton parke taş, 468 bin metrekare sathi yol kaplama yaparak, Burhaniye'de yol ve altyapı anlamında oluşabilecek sorunların büyük ölçüde önüne geçen başkan Akova ve ekibi, bu alanda yapılan çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan Ayhan Eryurtlu Parkı etrafında bulunan 2022 sokak ve Mahkeme mahallesinde bulunan Muhtar ve Çukur sokaklar parke taş ile kaplanırken, Av. İsmail Kızıklı Cad, Ferit Çakıroğlu Caddelerinde yenilenen içme suyu hattı ve yol yapım çalışmaları sürdürülüyor. Başkan Akova, Bahçelievler İlköğretim Okulu etrafına yapılacak olan yeni otopark ile bu bölgedeki araç yoğunluğu yüzünden yaşanan trafiği rahatlatmayı amaçlarken, yaşam kalitesinin yükseldiği bir Burhaniye hedefliyor. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

burhaniye belediyesi Fikret Akova Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title