Haberler

Burhan Kuzu: "Türkiye Bu Paketin Reddiyle Çok Şey Kaybeder"

AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, halk oylamasıyla ilgili, "Türkiye bu paketin reddiyle çok şey kaybeder. Ülkenin önüne gelmiş çok ciddi bir projedir.

Ak Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, halk oylamasıyla ilgili, "Türkiye bu paketin reddiyle çok şey kaybeder. Ülkenin önüne gelmiş çok ciddi bir projedir. Bu projeye evet dersek karanlık günlere dönüş kapıları tümden kapanacak." dedi.

Kuzu, Genç MÜSİAD Mersin Şubesi tarafından Hilton Otelde gerçekleştirilen "Gençler Geleceğini Konuşuyor" adlı konferansta yaptığı konuşmada, Mersin'e ilk kez geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin Türkiye'deki fikir babası olduğunu belirten Kuzu, tam 40 yılını bu işe verdiğini, bu süre içerisinde epeyce emek sarf ettiğini anlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin verdiği destekle paketin milletin huzuruna gelmesinin sağlandığını anımsatan Kuzu, "Devlet Beye lüzumsuz, haksız bir şekilde saldırıyorlar. Türkiye de bugünün şartları bunu gerektiriyor, nokta. Bunun daha dünü bugünü yok. Ben mesela bu modeli savunduğum zaman birçok bilim adamı bana karşı çıkıyordu ama şu anda aynı insanlar televizyonda benden daha çok savunuyor. Bu zaman meselesi. Çok önemli bir noktaya geldik." dedi.

Kuzu, bu meselenin sadece bir AK Parti ve MHP iş birliğiyle getirilen metin olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Evet bu böyledir ama bunu sırf bu dar çerçevede alırsak yazık ederiz. Yani bize karşı olanlar 'Madem onlar getirdi red, hayır veriyoruz' diyorlar. Bu mantık mantık değil. Türkiye bu paketin reddiyle çok şey kaybeder. Ülkenin önüne gelmiş çok ciddi bir projedir. Bu projeye evet dersek karanlık günlere dönüş kapıları tümden kapanacak." diye konuştu.

Kuzu, anayasa değişikliği maddelerinin okunduğu zaman bunun memleketin herhangi bir hassas konusuna zarar vermediğinin görüleceğini aktardı.

Bu değişikliğin üniter yapıyı bozan bir paket olmadığını bildiren Kuzu, şöyle devam etti:

"Ülkenin birliği, bütünlüğü anayasada teminat altındadır. Federal yapı, öz yönetim, özerklik asla böyle bir şeyin söz konusu olması mümkün değil. Ayrıca cumhuriyet, demokrasi, laiklik yerinde. Bayrağımızın şekli, İstiklal Marşı yerinde. Atatürk yerinde, Ankara'nın başkent olması yerinde. Bütün bunlara dokunma şansı da imkanı da yok. Böyle bir şey zaten doğru da olmaz. Anayasa tüm bu yolları kapatmış. Bu manada çıkıp da televizyonlarda yok rejim elden gitti, ülke bölünücek gibi safsataları asla dinlemeyin. Bu pakete atılmış en büyük çamurdur bu. Zerre kadar sıkıntı söz konusu olamaz."

Konuşmaların ardından yeni üyelere rozetleri takılıp toplu fotoğraf çekinildi.

Kaynak: AA / Güncel

Burhan Kuzu AK Parti Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title