Haberler

Burhan Kuzu, HDP'li İsimleri Seçim Hükümetinde İstemedi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, HDP'li vekillerin bakan olup seçim hükümetinde yer almasını "HDP'liler gelmese daha iyi olurdu" şeklinde yorumladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, Habertürk TV'de katıldığı programda soruları yanıtladı. Kuzu'ya sorulan ilk soru, seçim hükümeti için yapılan teklifler ve bu tekliflerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilgisi doğrultusunda olduğu iddiası oldu. Kuzu bu iddiaları "Artık yolda giden birisinin kafasına saksı düşse Erdoğan'dan bilecekler" diyerek yalanladı.

Kuzu seçim hükümeti için teklif götürülen isimler için de "Bu isimleri ben de ilk kez duyduğumda çok isabetli bir seçim diye düşündüm. Bunun arka planı yapıldı mı yapılmadı mı bunu doğrusu ben de bilmiyorum. Bu isimlere ben karar verseydim buradaki isimlerden 7-8 tanesini yazardım" dedi. Kuzu ayrıca HDP'li vekillerin bakan olmasını da "HDP'liler gelmese daha iyi olurdu. Ama geldiler haklarını kullanıyorlar sonuç olarak. CHP, MHP "onları yan yana bıraktık" diyecek. Sanki halk buna inanacak da..." ifadeleriyle değerlendirdi.

İşte Kuzu'nun açıklamalarından dikkat çeken bölümler:

"CHP VE MHP BASKI UYGULADI"

MHP ve CHP, bakanlık teklifi götürülen milletvekillerini, zan altında bırakacak şekilde "hain" "bizim aramızdan böyle kimse çıkmaz" diyerek baskı altında aldı. Bir milletvekili için bakanlık teklifi güzel bir şey. Bana sorsan o durumda ben 'yok' demem. Bakanlık bir siyaset için önemli bir aşamadır.

Anayasa'da bu kadar net ki bu. Yani belirtilmiş, milletvekillerine teklif yapılacak. Bunu getirip milletvekili araklamak, içinden birilerini çekmek. orayı karıştırmak, bulandırmak "Güneş Motel" benzetmelerini yapmak; bunlarla ne alakası olur.

Siyasi Partiler Yasası "Bakanların oluşumunda teklif noktasında grupların herhangi bir müdahalesi olamaz" diyor. Yani demek istiyor ki bir milletvekili sunulan bakanlığı kabul ederken liderin gözüne bakmaz. Yani hep söylüyorum parlementer modelde liderler var parlemento yok, vekillik yok. İrade yok. Neden birisi kolay kolay kabul edemiyor bunu? Türkeş'i bir kenara bırakıyorum. Yani parlementer rejim bu. Parlemento bu.

TÜRKEŞ'İN BAKANLIK TEKLİFİNİ KABUL ETMESİ

Türkeş kabul edene kadar ben parti içinde bir arka plan olduğunu bilmiyorum. Bence doğrusunu yaptı. En azından şu dönem için doğrusunu yaptı. Başka bi dönem olsa "Partisini bırakıp gelsin/gelmesin" o zaman tartışılır. Böyle bir ortamda kritik bir süreçten geçiyor Türkiye. Doğu'nun, Güneydoğu'nun durumu belli.

Seçimin durumu belli. Hükümet kuramamış bir Türkiye; ekonomik sıkıntılar başlamış. Daha sonra ne olacağı çok bilinmeyen bir tarafa doğru gidiyor. Bu ortamda Türkeş gibi bir isim, babası tarafından bilinen, o yönüyle en azından kabul görmüş bir isim, burada yer almasını ben doğru bulurum.

Keşke Deniz bey (Baykal) de gelebilse. sırf bu hükümet için söylüyorum. O partinin içine bir nifak sokmak için kesinlikle söylemiyorum.

İHRAÇ KARARI

Türkeş'in ihraç edilme kararı bakanlıktan önce çıkarsa bağımsız olur. Eğer çıkmazsa da bu lafların hukukta hiçbir anlamı yok. Kaldı ki genelbaşkan yardımcısı olduğu için ceza verilmesi daha zor olmuş. O bakımdan sanırım o vakte kadar hükümet kurulmuş olur. O anki hadiseden sonra yani imzalardan sonra alınan kararların geriye dönmesi mümkün değildir.

İhraç edilmeden önce bakanlık olursa MHP kontenjanından olur. Hukuk noktasından bakıyorum; bu tür şeyler atma gerekçesi olamaz, bu tür konularda grup kararı alınmaz.

LEVENT TÜZEL'İN TEKLİFİ REDDETMESİ

Bana kalısa Levent beyin tavrı en anlamlı en doğru en makul tavırdı. Yani ben 'girmem' diyorsa girmez. Bağımsız aday atanır yerine. Saygı duyarız. HDP grup olarak 80 kişi var mı var.

HDP'LİLER GELMESE DAHA İYİ

HDP'liler gelmese daha iyi olurdu. Ama geldiler haklarını kullanıyorlar sonuç olarak. CHP, MHP "onları yan yana bıraktık" diyecek. Sanki halk buna inanacak da... Anlatacağız gittiğimiz yerlerde.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Burhan Kuzu Habertürk Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (163)

Egemen:

Doğru demiş. Bırak seçim hükümetini bu teröristleri meclise bile sokmamak lazım

34
35
yanıtYanıtla
Yeter:

Kaç tl ödüyoruz kim bilir aylık bu amcaya ve bunun gibilere?? Zor zar kazanıp ödediğimiz vergiler ile..

48
12
yanıtYanıtla
tahsin:

eşşek gibi vereceksin.

yanıt0
yanıt0
HAKAN:

Pkk yani hdp baraji gecince chp davul zjrna esliginde kutlama yapip etli pilav dagitmisti..bu secimdede acaba hdp baraji gecerse ay i performansi gosterecekmi...

26
30
yanıtYanıtla
aga:

etlı pılav akp nın cenazesıne dagıtılacak pkk ıtlerı torenle sınırdan gecerken neredeydın senhakan devletın valısı savcısının onunde sov yaparak ulkemıze bır kahraman gıbı gırmıslerdı unuttunmu

yanıt0
yanıt0
efendi:

hdp liler sana takacak merak etme kuzucum

45
9
yanıtYanıtla
kerQunabwebrkne:

Bu adamın triger kayışı değişme zamanı gelmiş geçiyor yoksa motor u indirecek zavallı.

42
7
yanıtYanıtla
Egemen:

Doğru demiş. Bırak seçim hükümetini bu teröristleri meclise bile sokmamak lazım. Tsk dağda terörist avına çıkmış; alın işte elebaşları burada

15
32
yanıtYanıtla
Domdom:

Kuzu postunda kurt

yanıt16
yanıt4
Ayyıldız:

Doğru hatta Türkiye ye bile sokmamak lazım

yanıt6
yanıt14
Tüm 163 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title