Haberler

Burhan Kuzu'dan Hollanda Yorumu: "Avrupa'da Yükselen Bir Irkçılık Var"

Burhan Kuzu'dan Hollanda yorumu: "Avrupa'da yükselen bir ırkçılık var" "Evde yatmadan önce masa sandalyeye başkanlık sitemini anlatır öyle uyurum" "Teröre teslim olmuş Avrupa'dan söz ediyoruz" "Evet çıkma konusunda tereddüt yok, hayır cephesi ona göre çalışsın" "Hayır çıkma ihtimalini...

Burhan Kuzu'dan Hollanda yorumu: "Avrupa'da yükselen bir ırkçılık var"

"Evde yatmadan önce masa sandalyeye başkanlık sitemini anlatır öyle uyurum"

"Teröre teslim olmuş Avrupa'dan söz ediyoruz"

"Evet çıkma konusunda tereddüt yok, hayır cephesi ona göre çalışsın"

"Hayır çıkma ihtimalini sıfır görüyorum"

ESKİŞEHİR - AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili, eski Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, "Evet çıkma konusunda zerre kadar tereddüdüm yok. Hayır cephesi ona göre çalışsın. Hayır çıkma ihtimalini sıfır görüyorum" dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı Eskişehir İl Başkanlığınca düzenlenen 'Her yönüyle Cumhurbaşkanlığı Sistemi' konulu programa katılan AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili, eski Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanlık sisteminin peşinden 40 yıldır koştuğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlık Sistemini 40 yıldır anlatmadığım tek bir gününün olmadığını belirten Kuzu, "Televizyon programında konunun hiç bir ilgisi yoktur, evirir çevirir konuyu oraya getiririm. Evdeyken de, yatmadan önce masaya, sandalyeye anlatırım sonra gider uyurum. Böyle diye diye bu noktaya geldik. Derler ya, 'birine 40 kez deli dersen deli, veli dersen veli olur." Bizde 40 sayısı önemlidir. Buda 40 sene bekleyip, Başkanlık Modeline kavuşma dönemidir" dedi.

"Teröre teslim olmuş Avrupa, bunun acısını zaman içerisinde görecektir"

Yaşanan Hollanda krizi hakkında da konuşan Kuzu, konuyla ilgili düşüncelerini şu şekilde anlattı:

"Avrupa'nın genelinin yaklaşımı böyle. Sadece Hollanda ve Almanya'ya has bir mesele değil. Avusturya'da bu işin içinde. Aslında tamamı öyle de bir kısmı alttan gidiyor, bir kısmı açıktan gidiyor. Bunun bir kaç sebebi var. Bunun birincisi gelişmekte olan Türkiye'yi engelleme çalışması. Cumhurbaşkanlığı Sistemi benim 40 yıl kafa yorduğum, 1977 yılında başlayıp, 2017 yılanda bu noktaya getirdiğimiz bir model. Rahmetli Turgut Özal'a danışmanlık yaptım. Demirel ile çalıştım. O yıllarda da hep bunları savunarak geldik. Bu model Türkiye'yi sıçratacak. Bu model sayesinde Türkiye ataklar yapacak. Bu çok net olarak zaman içerisinde gözükecek. Nitekim Avrupa'da ki basına baktığınız zaman onlarda dillendiriyorlar. Bu manada gelişmekte olan bir Türkiye'den rahatsız oluyorlar. Şuanda 3'üncü Havaalanı diyorsun Avrupa'da 1 numara. Köprü diyorsun Avrupa'da 1 numara. Bu tür büyük yatırımların Avrupa'da olmadığını görüyorlar. Mesela 3'üncü Havaalanı yapılması Almanya'yı çileden çıkarttı. Frankfurt Havaalanı kapanmak üzere. Bunlar görülmeyen tarafı.

Bir başka taraf ise, Avrupa'da seçim var. Hollanda'da, Almanya'da, İsviçre'de yakın zaman içinde seçim var. Avrupa'da yükselen bir ırkçılık var. Mikro Milliyetçilik dediğimiz Hitlerin öne çıkardığı saf ırk anlamındaki yaklaşım Avrupa'da çok yaygın bir hal almış vaziyette. Enteresan, gittikçede büyüyorlar. Avrupa 5-6 seçim sonra bitmiştir. Avrupa bundan sonra dünyaya kapalı, ırkçıların yaşadığı, kendi insanı dışında başka kimseyi istemediği bir blok olarak ortaya çıkacak. Gidişat tam bir vahşet, çok kötü bir tablo Avrupa bakımından. Avrupa bu işi biran önce çözmesi lazım. Aksi halde bütün değerleri yerle bir şuanda. İfade özgürlüğü, seyahat özgürlüğü, basın özgürlüğü diyor ancak bunlar yok. Bütün PKK'yı oraya doldurmuş, ne kadar DAEŞ varsa orada, FETÖ'nün bütün alçakları oraya gitmiş durumda hepsine kucak açıyorlar. Teröre teslim olmuş Avrupa'dan söz ediyoruz. Bunun acısı onlara zaman içerisinde mutlaka yansıyacaktır."

"Hayırcılar cephesine baktığımızda işleri çok kolay"

Cumhurbaşkanlığı Sistemini gönülden desteklediğini aktaran Kuzu, "Hem benim akademisyen olarak özel çalışmaların hemde bir siyasetçi olarak gönülden desteklediğim bir paket. Her paketin bir iyisi olabilir. Hayır cephesine baktığınız zaman işleri çok kolay. 'Tek adam yönetimi' diyor gidip uyuyor horul horul. Sen başla çalışmaya tek adam değil de, çift adam demeye. Sonra 'Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra ne olacak' diyor gene gidip yatıyor. Öyle kolay ki işleri. 'Diktatörlük gelecek' diyor gene gidip yatıyor. Paketle alakalı bir satır bir şey söylemiyorlar. Biz sahada anlatmak durumdayız. Kendi eserimiz, kendi paketimiz. Maddelerin hepsini tek tek anlatıyoruz. Gittiğim yerlerde ben paketi anlamadım diyen bir Allah'ın kuluna rastlamadım. Evet çıkma konusunda zerre kadar tereddüdüm yok. Hayır cephesi ona göre çalışsın. Hayır çıkma ihtimalini sıfır görüyorum" şeklinde konuştu.

"Vicdanlara hitap etmek istiyoruz"

Cumhurbaşkanlık Sistemini seçmene atlatmaları gerektiğine dikkat çeken Burhan Kuzu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Ama bizim seçmenimize anlatmamız gerekiyor. O önemli. Oda öğrenmek istiyor. Memleketi 'Hayırcı', 'Evetci', diyerek bölmek istemiyoruz. Biz diyoruz ki, FETÖ, DAEŞ, PKK ve PYD diye grup var. Bide Avrupa eklendi. Bunlar toptan 'hayır' diyor. Diğer grupta ise, AK Parti'de var, CHP, MHP ve diğer partilerin seçmenleri de var. HDP'nin tabanı da var. Bunlara diyoruz ki, Hayırı destekleyenlere bakarak oyunuzu ona göre verin. Yanlış bir yere gitmeyin. Burada blok halinde pakete karşı çıkan vatan hainleri var. Yoksa biz 'Hayır' diyene birşey demiyoruz. Oyunu veren vatandaşlarımız bunu düşünecektir. Mühürü basarken, biz buna 'Hayır' diyoruz ama PKK'dan buna 'Hayır' diyor diyerek vicdanı cız edecek. Yoksa her 'Hayır' diyen PKK'lı diye birşey yok. Biz vicdanlara hitap etmek istiyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Burhan Kuzu Hollanda Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title