Haberler

Burhan Kuzu Başdanışman İddialarına Cevap Verdi

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevini yürüttüğü gerekçesi ile milletvekilliğinin düşürülmesi için TBMM Başkanlığı’na dilekçe veren hukuk fakültesinden öğrencisi olduğunu söylediği CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın okuldayken anlattıklarını tersinden dinlediğini belirtti.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevini yürüttüğü gerekçesi ile milletvekilliğinin düşürülmesi için TBMM Başkanlığı'na dilekçe veren hukuk fakültesinden öğrencisi olduğunu söylediği CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın okuldayken anlattıklarını tersinden dinlediğini belirtti.

TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan tartışma, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın "Sayın Burhan Kuzu hocam televizyon televizyon dolaşıyor, 'ben Cumhurbaşkanının başdanışmanı değilim' diyor. Halen, tweetine bakarsanız 'Cumhurbaşkanı başdanışmanı' yazıyor. Sayın Burhan Kuzu hocama sesleniyorum, madem başdanışmanı değilsiniz, tweetteki o 'başdanışmanı' ibaresini çıkarın, yani bir öğretim üyesi olarak yakışmıyor gerçekleri bu şekilde izah etmek" şeklindeki sözleri ile başladı. Mahmut Tanal'ın kendisine sataştığı gerekçesi ile söz alarak kürsüye gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanlığı'nda başdanışmanlık yaptığını, fakat bu görevi fahri olarak yürüttüğünü söyledi. Burhan Kuzu, "Sayın Mahmut Tanal benim hukuk fakültesinden öğrencim. Tüm anlattıklarımı tersinden öğrenmiş. Meclis Başkanlığı'na bir dilekçe vermiş, ben başdanışmanlık yapıyormuşum, maaş alıyormuşum orada, bir de burada alıyormuşum. Evet, ben Cumhurbaşkanına başdanışmanlık yapıyorum, geçen dönemde başladım, maaş filan da almıyorum, fahri yapıyorum. Şimdi anladın mı? Vatan millet adına yapıyorum, bununla da gurur duyuyorum. Meclis Başkanlığı'nda dilekçe var, Başkanlık cevap da verecek ona. Yapıp yapmayacağımıza anayasa karar vermiş. Para da almıyoruz, pul da almıyoruz; vatan, millet, Allah rızası için yapıyoruz" dedi.

Burhan Kuzu'nun öğrencisi olmadığını söyleyen Mahmut Tanal'ın "Sayın Burhan Kuzu Bey benim hocam değildi, Selçuk hocamızın çantasını taşıyordu, araştırma görevlisiydi o dönemde. Netice itibarıyla orada anayasa hukukuna pratik olarak Selçuk hocamızın çantasını taşıyordu" ifadeleri büyük tepki gördü. Burhan Kuzu'nun Tweetter hesabında "Cumhurbaşkanı başdanışmanı, TBMM Anayasa Komisyonu eski Başkanı, Anayasa Profesörü" yazmasını eleştiren Tanal, "Yani ilk önce sizin öğrencilere örnek olmanız lazım. Evet burada 'eski Anayasa Komisyonu Başkanı' yazıyor ama 'halen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı' yazıyor" diye konuştu.

Mahmut Tanal'ın sözlerine "Yazıklar olsun sana" diyerek tepki gösteren Burhan Kuzu, "Senin kağıdını ben okudum ben, Senin notunu ben verdim" dedi. "Bu Mahmut Tanal'a cevap vermeye değmez" ifadelerini kullanan Kuzu, Mahmut Tanal'ın notunu kendisinin verdiğini ifade ederek, "Dediklerinin tamamı bir defa yalan. Mahmut Tanal senin kağıdını ben okudum, sana notu ben verdim, ben. Benim notumla geçtin, çok ayıp bunlar. Yani insanda bir saygı olur, saygı. 'Milletvekili Bakanlar Kurulu'nda görev alamaz' diyor, Cumhurbaşkanını kastetmiyor, evvela doğru oku. Anayasayı bilmiyorsun be" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mahmut Tanal Burhan Kuzu AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title