Haberler

Burdur Yöresi Giysileri Sergileniyor

Burdur Yöresi Giysileri ve Giysi Aksesuarları Sergisi Arkeoloji Müzesi'nde açıldı.

Burdur Yöresi Giysileri ve Giysi Aksesuarları Sergisi Arkeoloji Müzesi'nde açıldı.

Serginin açılışına Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Burdur Arkeoloji Müzesi Müdürü Hacı Ali Ekinci, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın belirlediği konularda geçici sergilemeler yapıldığını, bu yıl eski Burdur giysileri ve bu giysilerde kullanılan aksesuarların sergilendiğini kaydetti. Ekinci, "Giyim ve elbise tarihin derinliklerinde her zaman vardı. İnsanoğlu giyinen tek canlı varlık olarak bilinmektedir. İnsanoğlunun ilk evi elbisesidir" dedi.

Sergiyi düzenleyen Burdur Arkeoloji Müzesi uzmanı sanat tarihçisi Bilge Gülnar da "Etnografik eserlerden her yıl açılan sergide bu yıl yöresel kıyafetleri sergiliyoruz. Farklı kumaş ve renklerde kıyafetler mevcut. Geleneksel Türk evi şeklinde dizayn ettik. Sergimiz 10 gün açık kalacak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hacı Ali Ekinci Şerif Yılmaz AK Parti Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title