Haberler

Burdur Vaşaklar Fotokapanla Görüntülendi

Burdur Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin yerleştirdiği fotokapanlar, nesli tükenmekte olan vaşak, karakulak gibi yabani hayvanları görüntüledi.

Burdur Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin yerleştirdiği fotokapanlar, nesli tükenmekte olan vaşak, karakulak gibi yabani hayvanları görüntüledi.

Yaban hayatının araştırılması, envanterinin yapılması ve önemli türlerin ortaya çıkartılması için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile fotokapan çalışması yaptıklarını aktaran Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz, "Çalışma yaklaşık 1 yıldır devam ediyor. Bu süre içerisinde önemli türler tespit ettik. Geçen yıl 2 vaşak öldürülmüştü, üzücü bir olaydı. Bu türlerin popülasyonunun ne derece olduğunu bilmiyorduk. Bu çalışma ile bu ve diğer türlerin popülasyonları hakkında bilgimiz oldu. Sevindirici olan türlerin bölgede ürediğiyle ilgili kayıtlar almaya başladık. Bölge müdürlüğü olarak dileğimiz bu hayvanların yaşam alanlarının korunması, insanların, onların yaşam alanlarına saygı duyması ve yaşamlarını sürdürmeleri" diye konuştu.

Vaşak, karakulak gibi nesli tehlike altındaki türlerin yanı sıra kurt, tilki, yaban domuzu, porsuk, sansar, gelincik gibi türlerin de görüntülendiğini dile getiren Yılmaz, "Gelecek nesillerin yaban hayatı konusunda bilinçli olmasını hedefliyoruz. Bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Yaşadığımız vahim olayların daha az veya hiç olmaması tüm gayretimiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Tamer Yılmaz Burdur Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Arda MetinmobilWeb@haberler.com:

Tebrikler.Yaban hayatimizi, ormanlarimizi, dogamizi koruyalim.Gelecek nesillerin emanetine ihanet etmeyelim.Sorumlu, bilincli cevre, doga ve yaban hayati dostu cocuk ve genclerin yetismesine onayak olalim.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title