Haberler

Burdur Valisi Kürklü Açıklaması

Burdur Valisi Hasan Kürklü, farklılıkların zenginlik olduğunun öğrencilere öğretilmesi gerektiğini söyledi.

Burdur Valisi Hasan Kürklü, farklılıkların zenginlik olduğunun öğrencilere öğretilmesi gerektiğini söyledi.

Kürklü, Burdur Öğretmenevi Salonu'nda düzenlenen İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısında, eğitimin ülke ve gelecek açısından önemli olduğunu kaydetti.

Burdur'un öğretim konusunda gayet iyi olduğunu ve Türkiye sıralamasında ilk 5 içinde yer aldığını anlatan Kürklü, eğitim ve öğretimin başarı anlamında aynı seviyede götürülmesi gerektiğine dikkati çekti.

Türkiye'deki farklılıkların hep birlikte yaşadığının altını çizen Kürklü, şöyle konuştu:

"Farklılıkların zenginliğimiz olduğunu bir şekilde öğrencilerimize öğretmemiz lazım. Sevgiyi, hoşgörüyü, birbirimize tahammül etmeyi, birbirimizi sevmeyi, ailemizi sevmeyi, mahallemizi köyümüzü, ilimizi, ilçemizi sevmeyi ve ülkemizi sevmeyi yeni neslimize öğretmemiz lazım. Dünyanın çeşitli yerlerinden göçmenler gelip Türkiye'ye sığınıyorlar. Bizim başımıza bir şey gelse, gidip sığınacak bir yerimiz olmadığı için bizim bu ülkeye sahip çıkmamız gerekiyor. Bu ülkeyi beraber kalkındırmamız, beraber yaşama kültürünü yeni nesle öğretmemiz lazım."

Toplantıda 2014-2015 eğitim öğretim yılının değerlendirmesi yapıldı ve komisyon üyeleri görüşlerini sundu.

Kaynak: AA / Yerel

Burdur Öğretmenevi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title