Haberler

Burdur Üst Geçidin Asansöründe Çay Demlemişler

Üst geçidin asansöründe çay demlemişler

BURDUR'da İstasyon Caddesi ile Bağlar Mahallesi'ni bağlayan üst geçitteki engelli asansörü, kötü kullanım nedeniyle devre dışı kaldı. Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, içinde ateş yakılıp çay demlenen, içki ve sigara kullanılan asansörün sık sık arızalandığını, kullanılamadığını söyledi.

Burdur'da 2013 yılında İstasyon Caddesi ile Bağlar Mahallesi'nin ortasından geçen demir yolu üzerine yapılan üstgeçidin engelli asansörü, 2 yıl içinde birçok kez tahrip edildi. Belediye ekiplerince her seferinde tamir edilerek hizmete açılan asansörün son halini görenler, tepki gösterdi. Asansörde gece ateş yakılarak çay demlendiğini, sigara ve içki içildiğini, alkol şişelerinin üst geçide bırakıldığını görenler, durumu belediyeye bildirdi. Devre dışı kalan asansörü tamir etmek için gelen ekipler, geçidin bazı camlarının da kırıldığını tespit etti.

BELEDİYE BAŞKANI İNCELEME YAPTI

Üst geçitte inceleme yapan Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, çağdaş, uygar insanlara yakışan bir takım tesislerin belediye yoluyla vatandaşa kazandırılmasının asli görevleri olduğunu belirtti.

Bir önceki belediye döneminde yapılan ve sorunlu çalışan üst geçidin kendi dönemlerinde de sorunlu çalıştığını kaydeden Başkan Ercengiz, "Hatta çalışmayan bir üst geçit. Asansörüyle ilgili tamir, bakım ve onarımını sürekli yaptırmamıza rağmen maalesef kötü kullanımdan dolayı sürekli arızalanıyor, sorun oluyor" dedi.

'ÇAY DEMLEMİŞLER'

Asansörün yaşlı, çocuklu kadınlar, hamile ev engelli vatandaşlara yönelik yapıldığını ifade eden Başkan Ercengiz, "Üst geçidin asansörleri çalışmadığı için amacından çok uzakta" dedi. Bakım ve onarımını yaptıracaklarını ifade eden Başkan Ercengiz, tepkisini şöyle dile getirdi:

"Tek dileğimiz, tek arzumuz vatandaşımızın bunu kendi malı gibi kullanması. Sadece bunu rica ediyoruz. Cam kırılmış, asansörü bozulmuş, bunların hepsi milli servettir. Hepimizin cebinden çıkmaktadır. Bunun kullanılmasını engellemek nasıl bir fayda sağlar, çalışmadığı zaman kime ne faydası vardır. Yapılanı mantıkla izah etmek çok zor. Asansörün içinde ateş yakılmış, çay demlemiş, sigara içmiş. Defalarca tamir ettirdik, tamamen kötü kullanıma bağlı kullanılamayan bir asansörümüz var. Anlamak mümkün değil."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Orkun Ercengiz Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title