Haberler

Burdur Maliye Bakanı Şimşek Kulüplerin Herhangi Bir İmtiyazları Yok

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi borcu olan kulüplere yönelik özel muamele olmayacağını belirtirken, Herhangi bir imtiyazları yok. Var olan imtiyazlarını da gelir vergisi reform tasarısıyla kaldırıyorum dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi borcu olan kulüplere yönelik özel muamele olmayacağını belirtirken, Herhangi bir imtiyazları yok. Var olan imtiyazlarını da gelir vergisi reform tasarısıyla kaldırıyorum dedi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2013 yılı Vergi Ödül Töreni'ne katılmak üzere kente gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Hasan Kürklü'yü makamında ziyaret etti. Vali Kürklü, Bakan Şimşek'e Burdur'un ekonomik ve sosyal durumu hakkında bilgi verdi. Ziyarette gazetecilerin, büyük futbol kulüplerinin vergi borçlarının tasfiyesi için herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığı yönündeki sorusunu yanıtlayan Bakan Şimşek, Kulüplere hiçbir şekilde özel muamele olmayacak. Herhangi bir imtiyazları yok. Var olan imtiyazlarını da gelir vergisi reform tasarısıyla kaldırıyorum dedi.

'KAMU ALACAKLARINI TAHSİL EDER'

Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündeminde gelir vergisi reform tasarısının olduğunu aktaran Bakan Şimşek, Bu tasarıda geçmişte, yani Ak Parti hükümetlerinden de önce sporculara özel bir muamele yapmışlar. Gelir vergisi yüzde 15'te sabitlenmiş oran olarak. Biz onu normal tarifeye bağlayacağız. Dolayısıyla o imtiyazı da kaldıracağız. Bahsettiğiniz anlamda hiç kimsenin bir imtiyazı yok. Tam aksine bu gelir vergisi reform tasarısı bütün imtiyazları istisnaları kaldırmaya yönelik çok önemli bir çaba. İnanıyorum önümüzdeki dönemde, meclisin takdirinde olan bir konu ama sonunda yasalaşacak ve uygulamaya konulacak. Kulüplerin borçlarıyla ilgili bugüne kadar ben bir yorumda bulunmadım. Kulüplerin kamuya bir takım borçları varsa tabi ki kamu bunların tahsilatını diğer bütün alacakları gibi tahsil eder diye konuştu.

'FUTBOL KULÜBÜ OLMALARI ÖZEL MUAMELE GEREKTİRMİYOR'

Türkiye'deki kulüplerin uzun vadede kendi mali yönetimlerini güçlü şekilde yapmaları ve mali disiplin yolu tutmaları gerektiğini vurgulayan Bakan Şimşek, şöyle dedi Çünkü futbol endüstrisi büyük bir endüstri. Kulüplerin özellikle Avrupa'da, hatta dünya ölçeğinde daha iyi konuma gelmeleri için mali yönetimlerini daha iyi yapmaları lazım. Bu kadar basit. Bunda 77 milyonun hakkı hukuku olan vergiyi zamanında ödemeleri en önemli görevleridir. Bu kadar şaşalı transferler yapıyorlar, ama 77 milyona karşı sorumluluklarını yerine getirmeleri noktasında hassasiyetlerini bekliyoruz. Bu kadar açık ve net. Dolayısıyla futbol kulübü olmaları onlara özel bir muameleyi gerektirmiyor. Tam aksine herhangi bir mükellef ne durumdaysa, futbol kulüpleri de mükellefler olarak aynı şekilde değerlendiriliyorlar, aynı şekilde muamele görüyorlar. Bundan sonra da öyle olacak. Onun dışında benim herhangi bir kulüple ilgili özel bir yorum yapmam doğru olmaz.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Valilik ziyaretinin ardından yürüyerek Ak Parti İl Başkanlığı'na geçti. Yol üzerindeki esnaf ve vatandaşla selamlaşan Bakan Şimşek, Ak Parti'de partilileriyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera Mesut MADAN BURDUR, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şimşek Ak Parti Türkiye Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title