Haberler

Burdur - Makü'de Aşıklar Atıştı

Makü'de aşıklar atıştıBURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) 'Aşıklar Atışıyor' etkinliği düzenlendi.

Makü'de aşıklar atıştı

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) 'Aşıklar Atışıyor' etkinliği düzenlendi.

MAKÜ'nün 10'uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kültür ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu tarafından 'Aşıklar Atışıyor' etkinliği düzenlendi. MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'ndaki etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Danışmanı Yard. Doç. Dr. Mustafa Kılınç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda aşıkların birbirleriyle atışmaları büyük beğeni kazanırken, Ozan Nihat ve Aşık Kazanoğlu söyledikleri türkülerin arasında öğrencilere nasihatlerde de bulundu. Aşıklar kendi türkülerinin yanı sıra Sümmani Baba ve 1Aşık Reyhani'den de eserler seslendirdi. Ozan Nihat ve Aşık Kazanoğlu daha sonra 'leb(dudak) değmez' diye tabir edilen yöntemle dudakları arasına iğne yerleştirerek türkü söyledi.

Programın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Rektör Danışmanı Yard. Doç. Dr. Mustafa Kılınç tarafından Ozan Nihat ve Aşık Kazanoğlu'na plaket takdim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mustafa Kılınç Mehmet Karaca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title