Haberler

Burdur Gölüne 1,5 Milyon Lira Bütçeli Proje

Güncelleme:

Burdur Gölünün Hidrolojik, Hidrojeolojik Durumunun Tespiti ve Modellemesi Projesi için çalışmalar başlatıldı.

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Burdur Gölü için, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça'nın öncülüğünde, bilimsel araştırmaların yapılacağı, 1,5 milyon lira bütçeli bir çalışma başlatıldığını bildirdi.

Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, Burdur Gölü'nde Hidrolojik, Hidrojeolojik Durumunun Tespiti ve Modellemesi Projesi'nin iki yılda tamamlanacağını, projenin çalışma raporlarının hazırlandığı ifade etti.

Projede, saha ve modelleme çalışmalarının yer alacağını kaydeden Özçelik, saha çalışmaları kapsamında, batımetrik, hidrolojik, hidrojeolojik ve su kalitesi çalışmalarının yapılacağını, modelleme çalışmaları kapsamında ise kavramsal modelin tasarımı, hidrojeolojik, hidrolojik, su kalitesi modeli ve ekosistem modeli üzerinde çalışılacağını belirtti.

Özçelik, açıklamasında şunları kaydetti:

"Göl etrafındaki doğal sit alanı, sulak alanlar yönetmeliği, Ramsar Anlaşması ve kıyı kenar çizgileri konusunda çalışmalar yapıldı. 2007-2012 dönemi için hazırlanan Göl Yönetim Planı, tekrar revize edilerek 2013-2018 dönemini kapsar hale getirildi. Göl Yönetim Planı hazırlanırken, doğa derneklerinin talepleri aracılığımla bakanlığa iletildi. Göle dikkati çekmek için ünlü sanatçıların ulusal basında haberleri yapıldı. En önemlisi, su arıtma işi İller Bankası'ndan alınan yaklaşık 20 milyon lira tutarındaki kredi ile tamamlandı. Göle dikkati çekmek için Denizcilik Müsteşarlığının Kabotaj Bayramı törenleri göl kenarında yapıldı. Göle, Denizcilik Müsteşarlığından 35 kişilik tekne indirildi. Doğa dernekleri ile göl kenarında damlama sulama projeleri çiftçilere uygulatıldı. Hükümetimizin damlama sulamadaki teşvikleri anlatıldı. Göle Yas Projesi kapsamındaki Şafak Türkel'in projesine, bakanlıklar ve kamu kurumları ile yapılan çalışmalarda heyetin içerisinde bulunarak katkı vermeye çalıştım." - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Bayram Özçelik Ak Parti Burdur Göle Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title