Haberler

Burdur Gölü'nde Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası Yapıldı

Burdur Gölü'nde Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası yapıldıKuruma tehdidiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü'nde yapılan Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası'nın 5'inci ayak yarışı sona erdi.

Burdur Gölü'nde Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası yapıldı

Kuruma tehdidiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü'nde yapılan Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası'nın 5'inci ayak yarışı sona erdi. Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, 1970'li yıllardan bu yana Burdur Gölü'nün suyunun yüzde 40'ını kaybettiğini söyledi.

Burdur Gölü'ne dikkati çekmek amacıyla Burdur Belediyesi'nin Türkiye Motosiklet Federasyonu işbirliğinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Burdur Gölü Festivali kapsamında Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası'nın 5'inci ayak yarışları yapıldı. 15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına Burdur Gölü'nde gerçekleşen yarışmada İstanbul, Bodrum, Isparta, Ordu, Antalya, İzmir ve Burdur illerinden 4'ü kadın, 45 sporcu mücadele etti.

'SUYU BİLİNÇLİ KULLANALIM'

Yarışma öncesi törende konuşan Burdur Valisi Şerif Yılmaz, göldeki su kaybına işaret ederek, Su kaynaklarımız azalıyor. Su kaynaklarımızı, suyu bilinçli kullanalım. Özellikle tarımda vahşi sulamadan vazgeçip damlama sulama sistemine geçmemiz gerekiyor. Devlet buna destek veriyor. Çiftçilerimiz bu konuda daha duyarlı olursa mevcut suyumuzun daha verimli kullanılması ve gelecek nesillere aktarılması gerekiyor dedi.

'BURDUR GÖLÜ'NÜ KAYBEDİYORUZ'

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de Göl Festivali'ni 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar anısına düzenlediklerini kaydetti. Amaçlarının Burdur Gölü'nün kurumasına dikkati çekmek olduğunu anlatan Başkan Ercengiz, Burdur Gölü 1970'li yıllardan bu yana düşey eksende yüzde 40'ına karşılık gelen 18 metre su kaybetti. Bu korkunç bir rakam. Burdur Gölü'nü kaybediyoruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz diye konuştu.

Daha sonra yarışmaya geçildi. Burdur Gölü sahil şeridinde oluşturulan parkurda sporcular 'Standart 1', 'Kadınlar Kupası', 'TMF Kupası' ve 'Flyboard' kategorilerinde dereceye girebilmek için mücadele etti. Flyboard kategorisinde Ali Komşusu, Standart 1'de Kaan Şanver, TMF Kupası'nda Özkan Piro, Kadınlar Kupası'nda ise Ahu Atmaca birinci oldu.

Dereceye giren sporculara ödülleri Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda Vali Yılmaz, Belediye Başkanı Ercengiz, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ve TMF İdari Asbaşkanı Hamit Dizman tarafından verildi. Ödül töreni sonrası şarkıcı Fatma Turgut konser verdi. Turgut konserinde sevilen şarkılarını Burdurlularla birlikte seslendirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Orkun Ercengiz İstanbul Türkiye Burdur Politika Güncel Haberler

title