Haberler

Burdur Gölü İçin Devlet Seferberliği

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Burdur Gölü Eylem Planı içinde yayınladığı mesajında Burdur Gölü'nün kurtarılması için bütün kamuyu seferber ettiklerini söyledi.

Burdur Gölü'nün korunması açışından kendilerine büyük mesuliyet yüklediğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Çevresine can veren Burdur Gölü'nün tabii güzelliği, Göller Bölgesi'nin nadide özelliklerini aşan endemik türlere sahip olması, RAMSAR alanı olarak dünyanın sayılı sulak alanları arasında mütalaa edilmesi, bu gölü koruma açısından bize büyük bir mesuliyet yüklemektedir. Bu mesuliyetimizin gereği olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı koordinasyonunda çalışmalar başlamış bulunmaktadır. Bu çalışmalar tarafımca takip edilmektedir" dedi.

Burdur Gölü Eylem Planı kapsamında, gölün yeniden yaşam bulacağını dile getiren Başbakan Davutoğlu, "13 Kasım 2015'de Burdur ili için hayati öneme sahip Burdur Gölü Eylem Planı'nı devreye soktuk. Adına 'Burdur Gölü Hayat Buluyor' dedik, Eylem planının uygulanması ile gölü eksi güzel günlere döndüreceğiz dahası gölün altındaki her türlü su hayatının gelişmesi, göl üstünde ise su sporlarının yapılması sağlanacak. Göl etrafındaki çalışmalarla çölleşme ve erozyon önlenecek, giden kuşlar geri gelecek ve rekrasyon alanları ile tarıma uygun sulama sistemi kurulacaktır" diye konuştu.

Burdur Gölü'nün küçülmesinin önlenmesi ve su kalitesinin iyileştirilmesi için tüm kamu kurumlarının seferber olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu; "Atıksu arıtımından ağaçlandırmaya, erozyondan ve sel kontrolünden maden sahalarının rehabilitasyonuna kadar Burdur Gölü'nün küçülmesinin durdurulması ve su kalitesinin iyileştirilmesi maksadıyla bütün kamuyu seferber ettik, maliyeti ne olursa olsun halkımızın sağlığı paha biçilemez. Burdur Gölü'nün hayat bulması için bütün kurumların mesuliyetlerini içerim eylem planının bundan sonra da bizzat takipçisi olacağımı belirtmek istiyorum. Burdur Gölü Eylem Planı'nın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title