Haberler

Burdur Göl Festivali Gökhan Tepe'yle Başladı

Burdur Belediyesi Göl Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

Burdur Belediyesi Göl Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, CHP İl Başkanı Süleyman Erman, CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten, belediye başkan yardımcıları, Belediye Meclisi Üyeleri, belediye personeli, Burdur Yamaç Paraşütü ve Havacılık Kulübü, Burdur Motor Sporları Kulübü ve vatandaşlarla birlikte Belediye Bandosu eşliğinde Köprübaşı mevkisinden, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Halk oyunları gösterileri ile renklenen törende, Başkan Ercengiz, Burdur Gölü'ne dikkat çekerek, Burdur Gölü'nün Burdurluların emaneti olduğunu vurguladı. Başkan Ercengiz, havaya güvercin salarak, Göl Festivalinin hayırlı olmasını diledi.

GÖKHAN TEPE BURDUR'U İNLETTİ

Burdur Belediyesi Göl Festivali kapsamında Burdur Cumhuriyet meydanında Gökhan Tepe sahneye çıktı. Gazeteci Tayfun Talipoğlu'nun sunuculuk yaptığı gecede Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, açılış konuşması yaptı. Burdur Belediyesi Göl Festivali'nin Burdur Gölü'ne dikkat çekmek amacıyla düzenlendiğini vurgulayan Başkan Ercengiz, "Burdur Belediyesi tarafından daha önce Burdur Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri ardından İnsuyu Festivali adı altında düzenlenen şenliklerimizi bu yıl Burdur Gölü için düzenliyoruz. Her geçen gün kuruyan ve 3'te 1'ini kaybettiğimiz Burdur Gölü'ne ulusal ve uluslararası farkındalık yaratmak istiyoruz. Burdur Gölü bizim için bir miras değil emanettir" dedi.

Göle sahip çıkmak gerektiğini anlatan Ercengiz, şöyle konuştu: "Burdur'un en önemli sorunu Burdur Gölü'dür. Gölde yaşanan çekilme devam ederse Burdur'da yaşam olumsuz etkilenecek. Göreve gelir gelmez ilk çalışmayı halk plajında yaptık. Burada yaptığımız çalışmalar sonucunda halkımızı gölle barıştıracağımıza inanıyorum. Burdur Gölü'nün çekilmesini belediyemizin veya bir kurumun tek başına çözebileceği sorunlar değil. Bunu ancak tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak hareket ederek, bu sorunun üstesinden hep birlikte gelebiliriz. Umut ediyoruz ki festivalimizde yaratacağımız farkındalıkla, gölümüzün ihtiyacı olan yıllık 300 milyon metreküplük suyu, alacağımız önlemlerle karşılayabiliriz. Etkinliklerimizde 3 gün boyunca birlikte olacağız. Türkiye'nin çeşitli illerinden şehrimize gelen çok sayıda motosikletli ve paraşütçü arkadaşımız bugün bizi yalnız bırakmadı. Burdur Gölü için 3 gün gösteri yapacaklar. Şimdiden destekleri için teşekkür ediyorum. Festival kapsamında bugün saat 21.00'de Gökhan Tepe bizlerle olacak. Tüm halkımızı konserimize davet ediyorum."

Türkiye'nin ünlü bestekarlarından biri olan pop sanatçısı Gökhan Tepe, Burdurlular tarafından coşkuyla karşılandı. Sahnede ilk olarak yeni albüm şarkılarını seslendiren Gökhan Tepe, sahnedeki sempatik tavırlarıyla da gönülleri fethetti. MAKÜ öğrencileri ve Burdurlu gençler, Gökhan Tepe'nin hareketli şarkılarıyla doyasıya göbek attı. Ünlü sanatçı, konserinde Burdur Gölü'nün kurtarılmasına kendisinin destek verdiği ve artık bir Burdurlu olduğunu vurguladı. Yaklaşık iki saat süren konser sonunda Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve oğlu Mehmet Ali Ercengiz, Gökhan Tepe'ye plaket ve çiçek takdim etti. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Orkun Ercengiz Kerim Özkan Gökhan Tepe Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title