Haberler

Burdur - Göğüs Kafesi Çelik Barla Düzeltildi

Burdur'da oturan 26 yaşındaki Osman Uğurel'in doğuştan çökük olan göğüs kafesi, Burdur Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatla düzeltildi.

Burdur'da oturan 26 yaşındaki Osman Uğurel'in doğuştan çökük olan göğüs kafesi, Burdur Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatla düzeltildi. Uğurel'in göğsüne 1.5 saatlik operasyonla çelik bar yerleştirildi.

Halk arasında 'kunduracı göğsü' olarak bilinen göğüs kafesi çöküklüğü bulunan Osman Uğurel, Burdur Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Op. Dr. Oktay Aslaner'in yaptığı tetkiklerde nefes darlığı ve kalp ritim bozukluğu olduğu belirlenen Osman Uğurel'in, 'iman tahtası' diye tabir edilen göğsün ön bölümündeki kemiğin kalbin üzerine ciddi baskı yaptığı tespit edildi. Uğurel'in göğüs kafesine 1.5 saatlik operasyonla yaklaşık 200 gramlık çelik bar yerleştirildi.

'ÇELİK BAR 2 YIL KALACAK'

Ameliyatla ilgili bilgi veren Op. Dr. Oktay Aslaner,hastayı en son yöntemle kapalı şekilde kamera yardımıyla ameliyat ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Kalple iman tahtasının arasından bar geçirip, daha sonra ters çevirip öndeki kemiği yukarıya kaldırmış olduk. Hastamızın çöküklüğü çok fazla olduğu için iki bar kullanmak zorunda kaldık. Hastayı ameliyattan 1 gün sonra servise aldık. Şimdi taburcu olabilecek seviyede. Göğsündeki metaller 2 yıl kadar kalacak. Sonra normal hayatına dönecek. Normalde bu hastaları biraz daha erken yaşlarda 16- 17 yaşlarında ameliyat etmek gerekiyor. Hastamız 26 yaşında. Şimdi hem estetik olarak düzeldi hem de bizim açımızdan daha önemli olan, kalbe ve akciğerlere yapılan baskı ortadan kalkmış oldu."

'YAKLAŞIK 200 GRAMLIK BAR KONULDU'

Ameliyat sonrası hastanın kalp ritim bozukluğu ve nefes darlığının ortadan kalktığını aktaran Op. Dr. Aslaner, hastanın normal hayatına devam edebileceğini vurguladı. Bu tip ameliyatlarda kullanılan çelik barların çeşitli boyutlarda olduğunu kaydeden Op. Dr. Aslaner, "Önce hastanın ölçüsünü aldık. Ameliyata başlamadan bu ölçüye göre barlara şekil verdik. Daha sonra operasyonu gerçekleştirdik. Çok ağır değiller. Hastaya ağırlık olarak yük yükleyecek bir metal değil. Yaklaşık 200 gramlık bir bar" diye konuştu.

'OPERASYON 1.5 SAAT SÜRDÜ'

Kalp Damar Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Ulaş Sağlam ise hastayı hem göğüs hem de kalp ve damar cerrahisi olarak değerlendirdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Kemik kalbin üzerine ciddi bir baskı uyguluyordu. Ritim problemleri, çarpıntı şikayetleri ortaya çıkıyordu ve nefes almakta güçlük çekiyordu. Son teknolojiyle yapılan bir ameliyat. Göğsün her iki tarafında açılan 3 santimlik cilt kesisinden çelik bar yerleştiriyoruz. Kalple iman tahtası arasındaki mesafeyi genişletmeyi ve eğilmiş olan bu kemiği düzeltmeyi amaçlıyoruz. 1.5 saat süren bir operasyondu. Göğüs boşluğu içerisinden geçerek barları uygun bölgeye yerleştirdik. Başarılı bir ameliyat oldu."

'ÇOK RAHAT HİSSEDİYORUM'

Doğuştan yaşadığı rahatsızlığından kurtulmanın mutluluğunu yaşayan Osman Uğurel de kendini çok rahat hissettiğini anlattı. Uğurel, "Nefes alamıyordum, tıkanıyordum. Kalbim çok hızlı atıyordu. Büyük sıkıntı yaşıyordum. Ameliyat iyi geçti. Metallerden dolayı vücudumda herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burdur Devlet Hastanesi Barla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title