Haberler

Burdur Eski Kız Meslek Lisesi'nin Akıbetini Mahkeme Belirleyecek

Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, güçlendirilmesi gerektiği tespit edildikten sonra yıkımına başlanan ancak açılan dava nedeniyle yıkım durdurulan eski Kız Meslek Lisesi binasıyla ilgili mahkemeden çıkacak sonucu beklediklerini söyledi.

Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, güçlendirilmesi gerektiği tespit edildikten sonra yıkımına başlanan ancak açılan dava nedeniyle yıkım durdurulan eski Kız Meslek Lisesi binasıyla ilgili mahkemeden çıkacak sonucu beklediklerini söyledi. İstasyon Caddesi'nde bulunan eski Kız Meslek Lisesi binasının 2010 yılında fen lisesi yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na teklif edildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, aynı binada pansiyon da olması planlandığından binanın sağlam olup olmadığıyla ilgili rapor istendiğini hatırlattı. Yapılan tetkikler sonucunda binanın yüzde 64 oranında güçlendirilmesi yönünde rapor çıktığını vurgulayan Mahmut Bayram, binanın yıkımı konusunda karar alındığını kaydetti.

'BAKANLIKTAN YIKIM KARARI ÇIKARILDI'

2014 yılında göreve geldiklerinde binayla ilgili durum değerlendirmesi yaptıklarını ve yıkımıyla ilgili işlemlere başladıklarını aktaran Mahmut Bayram, "Buranın bakanlıktan yıkım kararı çıkarıldı. Valilik tarafından yıkılması uygun görüldü ve biz de yıkımla ilgili resmi prosedürleri başlatmak üzere İl Özel İdaresi'ne başvurduk. İl Özel İdaresi yıkımla ilgili ihale yaptı. Yıkımı yapacak olan firmaya yer teslim edildi ve firma yıkıma başladı. Daha sonra Burdur Belediyesi buranın yıkım ruhsatı olmadığı gerekçesi ile yıkımı durdurdu. Akabinde de Burdur Kent Konseyi, buranın tarihi ve kültürel bir eser olduğunu, Burdur'un geçmişinde çok anıları olan bir okul olduğu gerekçesi ile Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na buranın yıkımımın durdurulması ile ilgili müracaatta bulundu" diye konuştu.

DAVA AÇILDIĞI İÇİN YIKIM RUHSATI VERİLMEDİ

Bu müracaatın ardından yıkımı durdurduklarını kaydeden Mahmut Bayram, kurulun yaptığı inceleme sonucu binanın tarihi ve kültürel varlık ya da tescilli yapı olmadığına karar verdiğini belirtti. Bu kararın ardından yıkıma devam etmek istediklerini vurgulayan Mahmut Bayram, ancak belediyeden ruhsat alamadıklarını anlattı. Burdur Kent Konseyi'nin Bölge İdare Mahkemesi'ne yıkım işleminin iptali yönünde dava açması nedeniyle belediyenin ruhsat vermediğine dikkati çeken Bayram, şöyle dedi: "Şu anda dava devam ediyor. Dava sonuçlandığı zaman sonucuna göre işlem tesis edilecek. Şu anda yıkım durdu. Yıkımla ilgili firma ihaleyi aldı, yer teslimi yapıldı, o firmanın yıkımı ile ilgili iptal söz konusu değil ama mahkeme kararı ne zaman bizim elimize ulaşırsa o mahkeme kararına göre işlem tesis edeceğiz. Bölge İdare Mahkemesi geçtiğimiz günlerde binada incelemelerde bulunmuş. 5 gün içinde bizden bu bina ile ilgili tüm projeleri istedi. Projeleri teslim ettik. Projeler ve deprem tahkik raporları incelendikten sonra mahkeme kararını verecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Bayram Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title