Haberler

Burdur'da Teke Yöresi Halk Çalgıları Yarışması'nda Ödüller Törenle Dağıtıldı.

Burdur'da Teke Yöresi Halk Çalgıları Yarışması'nda ödüller törenle dağıtıldı.

Burdur'da Teke Yöresi Halk Çalgıları Yarışması'nda ödüller törenle dağıtıldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) 10'uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında MAKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen Teke Yöresi Halk Çalgıları Yarışması'nın ödül töreni MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda yapıldı.Törende konuşan MAKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Zeki Nacakcı, yarışmanın konservatuvar olarak yapılan ilk etkinlik olduğunu söyledi.

Yarışma sipsi, kabak kemane ve üç telli cura dallarında farklı yaş grupları da dikkate alınarak 5 kategoride yapıldı. Yarışmacıların performanslarını Hamit Çine, Salih Urhan, TRT Ankara Radyosu sanatçısı Ferhat Erdem, TRT İzmir Radyosu sanatçısı Şahin Akay, TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Uğur Önür, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Erdem Şimşek ve MAKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Zeki Nacakcı'dan oluşan jüri değerlendirdi.

Programda yarışmanın onur konukları olarak yerel sanatçılar Ali Ulutaş tarafından üç telli cura ve Mehmet Ali Kayabaş tarafından sipsi ile müzik ziyafeti sunuldu.

Yarışmada 'Gençler Kabak Kemane' kategorisinde Melisa Yıldırım, 'Üç Telli Cura' kategorisinde Mehmet Berkan Sayın, 'Kabak Kemane' kategorisinde Veli Yöntem, 'Sipsi' kategorisinde Ömer Erkan, 'Gençler Sipsi' kategorisinde ise Adem Erçetin birinci oldu. Yöre müziğine hizmet etmiş, emeği geçmiş sanatçılara da Onur Ödülü verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title