Haberler

Burdur'da Şiddetli Yağış

Karamanlı ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle barajın taşması sonucu, sel sularına kapılan yaklaşık 100 kuzu telef oldu.

İlçede dün başlayan ve etkisini aralıklarla sürdüren yağış nedeniyle Karamanlı Barajı taştı. Samsat mevkisinde sel sularına kapılan yaklaşık 100 kuzu telef oldu. Bölgedeki dere ve çaylardaki su seviyesi de yükseldi.

Ardıçlık Deresi'nde de su seviyesinin yükselmesiyle Kılçan köyü yakınlarındaki bir köprü çöktü.

Ramazan Karol isimli çoban, Samsat Çayı'nda koyunlarıyla, Kılavuzlar köyünde ise Müslüm Mete otomobilinde mahsur kaldı. Bu kişiler Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), DSİ ve İl Özel İdaresi ekipleri tarafından zodyak botla kurtarıldı.

Manca ve Kılavuzlar köyünün Karamanlı ile bağlantı yolu da ulaşıma kapandı.

AFAD İl Müdürü Mehmet Oral, AA muhabirine, ilçede aşırı yağış nedeniyle su taşkınlarının meydana geldiğini söyledi. Aralıksız yağış nedeniyle Karamanlı Barajı'nın taştığını belirten Oral, şöyle konuştu:

"Barajın su tahliye kanallarından gelen sularla derelerdeki sular kabardı. Saat 04.00'ten itibaren çalışıyoruz. Sayın Valimiz, DSİ ve Özel İdare ekiplerini bölgeye sevk etti. Taşkınların olduğu yerlerde barikatlar kurulmasına rağmen yoldan aracıyla geçmeye çalışan bir kişi mahsur kaldı. O kişiyi su üstü arama kurtarma ekibimizle kurtardık. Ayrıca Manca köyünde açık arazide bir çoban ve koyunları mahsur kaldı. Çobanı kurtardık, koyunlarını kurtarmak için çalışmalar sürüyor. Olay kontrolümüzde, herhangi bir can kaybı ve tehlike yok."

Ramazan Karol'un kardeşi Şuayip Karol ise sabaha karşı bölgede sel yaşandığını anlattı. Karol, "Saat 04.00'te uyandığımızda bu vaziyeti gördük. Tahminen 480 koyundan 100'e yakını telef oldu" dedi.

Müslüm Mete de yoldan geçerken aracın motorunun durduğunu, su seviyesinin artmasıyla sürüklendiğini anlattı.

Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya ise ilçeye gelerek incelemelerde bulundu. Ekipler, bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Oral Karamanlı Samsat Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title