Haberler

Burdur'da Midibüs Şarampole Devrildi: 22 Yaralı

Güncelleme:

Burdur'un Çeltikçi İlçesi yakınlarında, Burdur Doğa Sporları Kulübü üyelerini taşıyan midibüs, kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada 22 kişi yaralandı.

Burdur Doğa Sporları Kulübü'ne ait Süleyman A. yönetimindeki 15 C 0022 plakalı midibüs, Çeltikçi ilçesi Kuzköy yakınlarında zeminin ıslak olması nedeniyle kayarak karşı şeride geçip şarampole yan yattı. Yan yatan yolcu midibüsünde biri ağır, 22 kişi yaralandı.

DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDEN DÖNÜYORLARDI

Kaza, saat 18.00 sıralarında Çeltikçi İlçesi Kuzköy yakınlarında meydana geldi. Bucak İlçesi'ne bağlı Kumar Yaylası'nda doğa yürüyüşünden dönen Burdur Doğa Sporları Kulübü üyelerini taşıyan, Süleyman Akbaş'ın kullandığı 15 C 0022 plakalı midibüs, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

YARALILARIN İSİMLERİ

Kazada, sürücü Süleyman Akbaş ile midibüsteki emekli albay Sami Yüksel, ağır ceza hakimi Rüksan Erbil, Burdur Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Güngör ve Baki Sedat Kızılay, Yusuf Akça, Ramazan Gür, Aytekin Dinler, Sadık Uğurlu, Muhittin Çetinkaya, Kemal Sarı, Yavuz Altınsoy, Erdoğan Kurt (60), Ömer Akın (51), Mehmet Turgut (49), Mehmet Orhan (58), Olgun Aşçı (52), Erdal Kendüzler (43), Ramazan Türkay (60), Gazi Boğazpınar (59), Nuri Gök (59) ve Veli Akşit (54) yaralandı.

1 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye kurtarma ve AFAD ekibi yönlendirildi. Midibüsten çıkarılan yaralılar olay yerinde yapılan müdahalenin ardından Burdur ve Bucak'taki devlet hastanelerine götürülerek tedaviye alındı. Yaralılardan Burdur Devlet Hastanesi'ne götürülen 59 yaşındaki Ramazan Gür'ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

BURDUR VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Burdur Valisi Hasan Kürklü olaydan sonra yaptığı açıklamada, sadece 1 vatandaşın durumunun kritik olduğunu belirterek, "Çeltikçi'de havanın da Yağmurlu olması sebebiyle, direksiyon hakimiyetini kaybedip, yarım otobüs dediğimiz 26 kişilik minibüsün devrilmesi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Çok şükür ciddi yaralımız yok. 1 yaralımızın durumu kritik, o da ameliyata alındı, diğer yaralılarımız gayet iyi, çok geçmiş olsun diliyorum, Allah beterinden saklasın, bütün yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah durumu kritik olan yaralımız da en kısa zamanda iyileşir, acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

AYNI BÖLGEDE TIR'DA DEVRİLDİ

Öte yandan kazanın yaşandığı noktada duble yolun karşı şeridinde bir TIR da kaza yaptı. 15 PP 589 plakalı TIR ters dönerek yolu kapatınca, trafik uzun süre aksadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title