Haberler

Burdur'da "Meslek ve İş Hayatında Ahilik Kültürü" Paneli

Burdur'da, "Meslek ve İş Hayatında Ahilik Kültürü" paneli düzenlendi.

Burdur'da, "Meslek ve İş Hayatında Ahilik Kültürü" paneli düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) konferans salonunda düzenlenen panelde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Altındal, bakanlık olarak hedeflerinin, Ahilik kültürünün bir kutlama haftası formatından ziyade, yılın 365 günü yaşanılır bir değerler hazinesi haline dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Bu kapsamda yıl boyunca üniversitelerde konferans, panel ve çalıştaylar düzenlemeyi, gençlerle ahilik çatısı altında buluşmayı hedeflediklerini dile getiren Altındal, şöyle konuştu:

"Ahilik, kardeşlik, cömertlik, yiğitlik demektir. Ahilik, Peygamber sünnetini esas alan ve Allah'ın rızasını kazanmak demektir. Ahilik, dürüstçe üretmek, kardeşçe paylaşmak, insanca yaşamak demektir. Ahilik, evinden, dilinden, belinden ve herkesin emin olduğu esnaf demektir. Ahilik, vatan, millet ve din sevgisinin anlamlaşması demektir. Ahilik, hak için, adalet için Ahi Evran, Şeyh Edebali, Fatih Sultan Mehmet ve Çanakkale ruhu olabilmek demektir."

Panele, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan ve vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ticaret Bakanlığı Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title