Haberler

Akdeniz Bölgesi'nde Deprem Paniği

Güncelleme:

Akdeniz Bölgesi'nde akşam saatlerinde bir deprem meydana geldi.AFAD depremin merkez üssünü Burdur- Ağlasun, büyüklüğünü ise 4.8 olarak açıkladı.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise deprem saat 22.43'te Isparta Kadılar'da meydana geldi.Yerin 10 kilometre altında gerçekleşen depremin büyüklüğü ise 5,1 olarak kaydedildi.

KAFA KARIŞTIRAN AÇIKLAMALAR

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, veriler arasındaki farklılığı söz konusu iki yerin birbirine çok yakın olmasına bağladı.

Şu ana kadar kendilerine önemli bir hasar bilgisi ulaşmadığını ifade eden Nurlu, "Bugün Türkiye saatiyle 4.8 büyüklüğünde Burdur Ağlasun'da bir deprem meydana geldi. 7 km derinlikteki deprem AFAD tarafından kaydedildi. Deprem sonrası AFAD tarafından yapılan incelemelerde bir hasar meydana gelmediği saptanmıştır. Resmi olarak AFAD Başkanlığı'nın verileri yayınlanmaktadır" diye konuştu.

CAN VE MAL KAYBI YOK, BAYILANLAR VAR

Burdur’da merkez üssü Ağlasun İlçesi olan 4.8 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre bazı kerpiç evler hasar gördü, bazı vatandaşlar baygınlık geçirdi. Ağlasun Devlet Hastanesi’ne yaşanan korku nedeniyle kriz geçiren 5 kişinin getirildiği kaydedildi.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre merkez üssü Burdur Ağlasun İlçesi’nde saat 22.43’te 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Burdur, Antalya ve Isparta’da da hissedilen depremin yerin 7.6 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydedildi. Deprem merkez üssü olan Ağlasun İlçesi’nde şiddetli hissedildi. Bazı kerpiç evlerde hasar meydana geldi.

Deprem nedeniyle paniğe kapılan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı. Bazı vatandaşlar sarsıntı nedeniyle kriz geçirdi. Ağlasun Devlet Hastanesi’ne baygınlık geçiren 5 kişinin götürülerek tedaviye alındığı kaydedildi.

VALİ: CAN KAYBI YOK

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Burdur Valisi Hasan Kürklü ise depremde can ve mal kaybı olmadığını belirtti. AFAD ekiplerinin bölgedeki çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Kürklü, şu bilgileri verdi:

"Bazı binalarda ufak çaplı çatlaklar meydana geldi. Depremden dolayı yaralanan kimse yok. Panik nedeniyle rahatsızlık yaşayan bazı vatandaşlar oldu. Yıkılan ev bize intikal etmedi. AFAD ekipleri çatlak meydana gelen evleri inceliyor. Gerekirse çadır kurmayı planlıyoruz. Panik havası var ama ciddi bir problem yok."

7 ARTÇI SARSINTI

Deprem sonrası bölgede, en büyüğü 3,7 olan 7 artçı sarsıntı daha kaydedildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kandilli Rasathanesi Ağlasun Akdeniz Isparta Güncel Haberler

500

Yorumlar (36)

ESRA:

her ne kadar isparta ise her ne kadar türk şehiri ise yinede üzüldük Allah ordaki kürt mardeşlerimize yardımcı olsun. . .

36
29
yanıtYanıtla
dodododo@hotmail.com:

müge anlı versiyonu

yanıt0
yanıt0
yorumcuesra_gul@hotmail.com:

ya bi git şurdan esra bozuntusu. türk değilsen türkiyede ne halt ediyon. başlıycam kürtlüğünüze

yanıt2
yanıt1
geciyordum ilgimi çektiaspava_f2@hotmail.com:

saçmalama esra sen ırk ayırdımcılıgı yapıyorsun biz din kardesliğinden bahsediyoruz

yanıt1
yanıt0
kardeskardes.@hotmail.com:

sehirlerin kürdü türkü mü olur yahu hep beraber kardesce yasarken ayırmak nıye

yanıt2
yanıt0
antepli:

yüce ırkımız nasılda deprem gördü anlamadım. . . daha dün işidin doğuda yaptıklarını çerez ve kolayla izliyorduk. . .

19
29
yanıtYanıtla
kürtm@m.m:

antepli sende aynı geri zekalısin bugün bana Yarın sanadir bunu hiçbir zaman unutma. Irkçı olan herkesi kınıyoruz .

yanıt0
yanıt0
pkk''lı:

İnşallah can kaybı yoktur. burdan bütün ısparta ve bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum.

9
24
yanıtYanıtla
ahmet gümüş:

türkiye halkı azdı nefsine tapar oldu din iman kalmadı insanlık insanlıktan çıktı allah hepimizi ıslah eylesin ıslah olmuyanları kahhar ismini hürmetine yernen bir eylesin kıyamet yaklaşmış iyi zamanda yaşamıyoruz

19
7
yanıtYanıtla
muzocan:

hemen kürtlük türklük ne biçim insansınız biz pkk ya karşıyız bi girse kafanıza

15
8
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title