Haberler

Burdur'da Darbe Protestosu

Burdur’da binler Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak, yaşanan darbe girişimine tepki gösterdi.

Burdur'da binler Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, yaşanan darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanları boş bırakmayın talimatı üzerine AK Parti Burdur İl Başkanlığı'nda toplanan partililer, Burdur Cumhuriyet Meydanı'na toplandı. Camilerden yapılan sela ve çağrıların üzerine yaklaşık 3 bin kişi Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, darbe girişimini protesto etti. Tepkiye Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Milletvekilleri Bayram Özçelik, Reşat Petek, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı Bülent Uygur, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Genel Sekreter Servet Olpak, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, gelişmeleri anbean vatandaşlara yansıtırken, MHP, Alperen Ocakları, Burdur'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütü ve başkanları da genel başkanlıklarından gelen mesajları okudu.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz da, darbe girişiminin, bu ülkeye yapılan operasyonların sonu olacağı ümidini beslediğini ifade ederek, vatandaşın hiç endişelenmemesi gerektiğini belirtti. Vali Yılmaz, devletin gerek içeriden, gerekse dışarıdan gelen her türlü şer odaklarını ve ülkeyi bölmeye çalışanların her türlü oyunlarını başlarına yıkacağını vurguladı.

Kur'an-ı Kerim ve selalar okundu

Sabahın ilk ışıklarına kadar Burdur Cumhuriyet Meydanı'ndan ayrılmayan binlerce Burdurlu, Vali Şerif Yılmaz ve protokol mensupları ile gelişmeleri takip etti. Burdur Müftülüğü tarafından görevli din görevlilerince Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Ayrıca, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mehteran Takımı ise darbe girişimine karşı canlarını hiçe sayarak mücadele eden güvenlik güçlerine destek için mehter marşları okudu. Vali Şerif Yılmaz ve Burdur protokolü, zaman zaman mehter marşlarına halkla birlikte eşlik ederek, güvenlik güçlerine moral verdi.

Polis, duyarlı partiliyi sakinleştirdi

Darbe girişimi sırasında, Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda tek başına protesto yapan eski AK Parti Milletvekili Aday Adaylarından Dündar Ersan, "Atatürk Meydanı boş değil, demokrasiye karşı hiçbir darbeyi kabul etmiyoruz. Darbeye karşı tek başımıza kalsak da direniyoruz. Kim darbe yaptıysa gelsin bizi buradan alsın" şeklinde konuştu.

Dündar Ersan'ın sakinleşmesi için çabalayan Burdur Polisi, Ersan'ı meydandan ayrılmaya ikna edemedi. Cumhuriyet Meydanı'nda 'Beni alırsan darbe yapılmış sayılır, ben demokrasiden yanayım, beni almayın, ben gelmiyorum, beni alamazsınız" diyerek kalmaya direnen Ersan, polis ekiplerinde müdahale edilerek, sakinleştirilmek üzere Burdur İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kalp hastası olan Dündar Ersan, sakinleştikten sonra serbest bırakıldı. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bayram Özçelik Şerif Yılmaz AK Parti Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title