Haberler

Burdur'da 374 Kişi Hac'ca Gidiyor

İl Müftüsü Osman Artan, Burdur'dan kutsal topraklara 374 hacı adayının gideceğini açıkladı.

Hac kayıtlarının 8 Nisan'da başladığını ifade eden İl Müftüsü Osman Artan, "2013 yılı Hacca gidecek olan vatandaşlarımız için kuralar önceden çekilmişti ve bu kuralar neticesinde Hacca gitmek üzere hak kazanan vatandaşlarımızın kayıtları 8-19 Nisan'da başlamış oldu. İlimizden kontenjan olarak 374 tane kardeşimize Hacca gitme hakkı tanındı. Bunlarda 220 tanesi Diyanet İşleri Başkanlığının kontenjanıyla gidecekler, 153 kardeşimiz de A gurubu seyahat acenteleri ile gideceklerdir. Bazen yetki olmayan şirketlerin hacıları götürmek üzere onların paralarını aldıkları veya biz sizi değişik yollarla veya kasap, aşçı adı altında göndereceğiz diye vaatlerde bulunduklarını da zaman zaman duyuyoruz. Kardeşlerimiz kesinlikle aldanmasınlar. Yetki belgesine sahip olan, onlarında hangileri olduğu İl Müftülüklerinin ve Diyanet İşleri Başkanlığının sitesinde mevcuttur. Ayrıca bunların içinde gidemeyecek durumda olanlar, hasta olanlar, vefat etmiş olanlar varsa onların yerine de yedeklerden sırasıyla herhangi bir şekilde sıra bozulmadan 25 Nisan'dan itibaren kendileri davet edilecek, çağrılacak, kayıtlar yapılacaktır" diye konuştu.

Hac kayıtlarından sonra mahallelerdeki din görevlilerin Hacı adaylarını kutsal topraklara hazırlayacağını, Kuran-ı Kerim bilmeyen Hacı adaylarına Kuran-ı Kerim okumayı öğreteceklerini dile getiren Artan, "Kayıtların yapılmasından sonra da Hacca gidecek kardeşlerimize imam vasıtasıyla Kuran-ı Kerim'i bilmeyenlere Kuran-ı Kerim öğreteceğiz. Hacca gidinceye kadar kardeşlerimiz Kuran-ı kerim öğrenmiş olacaklar. Hacılarımızı kutsal topraklara gidinceye kadar oraya manevi olarak hazırlamak, adapte etmek, psikolojik olarak oraya hazır hale gelmesi için gereken çalışmalar yapılacaktır" şeklinde konuştu. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Artan Burdur Hac Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title