Haberler

Burdur'da 10 Yılda 346 Orman Yangını Yaşandı

Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Burdur’da son 10 yılda 346 orman yangınının meydana geldiğini söyledi.

Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Burdur'da son 10 yılda 346 orman yangınının meydana geldiğini söyledi.

Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Burdur'da düzenlediği basın toplantısında Burdur'daki orman yangını verilerini açıkladı. Burdur 112 Acil çağrı Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Vali Hasan Kürklü, İl jandarma Komutanı Jan. Alb. Tayfun Dündar ve daire müdürleri katıldı.

SON 10 YILDA 346 ORMAN YANGINI ÇIKTI

Orman yangınlarının nedeninin insan unsurundan kaynaklandığını hatırlatan Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, "Burdur'da son 10 yılda 346 orman yangını meydana gelmiş, 410 orman alanı zarar görmüştür. 2014 yılında 34 adet, 2015 yılında 37 adet orman yangını çıkmıştır. Son 10 yıl yangınların çıkış nedenlerine baktığınızda 98 adet yıldırım düşmesi, 93 adet ihmal ve dikkatsizlik, 19'u kaza, 24'ü kasıt, 130'u ise nedeni bilinmeyenden oluşmaktadır" dedi.

Son beş yılda anız, ot ve benzeri orman dışı yangınlar konusunda istatistiki rakamları da açıklayan Tüfekçi, "Burdur'da son 5 yılda 191 adet kırsal alan yangını, 23 adet ev yangını, 2 adet samanlık yangını, 3 adet araç yangını, 3 adet çadır yangınına müdahale edilmiştir" diye konuştu.

VALİDEN EĞİTİM TALİMATI

Burdur Valisi Hasan Kürklü, orman yangınlarının az yaşanması sebebiyle Burdur'un çok iyi bir noktada olduğunu belirterek, bu sayının daha da aşağıya çekilmesi için eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesi talimatını verdi. Vali Kürklü, "Orman yangınları konusunda iyi noktadayız. Bütün kurumlarımız üzerine düşen görevi yapıyorlar. Ancak ihmal dikkatsizlik sonucu ortaya çıkan orman yangınlarını en aza indirmek için eğitim çalışmalarına ağırlık vermeliyiz" diye konuştu. Vali Kürklü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'dan bu konuda bir çalışma yapmasını istedi. Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi'den de Burdur İl Özel İdaresi tarafından alınan köy muhtarlıklarına teslim edilen yangın söndürme tankeri söndürme tankerlerinin yangına ilk müdahale için önemli olduğunu belirten Vali Kürklü, bu tankerleri kullanacak personelin eğitim çalışmalarına ivedilikle başlanılması talimatını verdi. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Tüfekçi Isparta Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title