Haberler

Burdur Chp, Burdur Milli Eğitim Müdürü Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

Chp, Burdur Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacak CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten, anaokullarında okunacak yemek duasıyla ilgili okul müdürlerine gönderdiği yazıyla gündeme gelen Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Chp, Burdur Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacak

CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten, anaokullarında okunacak yemek duasıyla ilgili okul müdürlerine gönderdiği yazıyla gündeme gelen Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın 18 Şubat'ta anaokulu müdürleriyle yaptığı toplantının ardından yemek duası okutulmasıyla ilgili gönderdiği yazıya tepki gösteren CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten, il binasında basın toplantısı düzenledi. Mahmut Bayram'ın Burdur'da göreve başladığı dönemden bu yana eğitim dışındaki konularla gündeme geldiğini savunan Barış Ayten, "Milli Eğitim Müdürü yayımlamış olduğu genelgeyle okul müdürlerine talimat vermektedir. Talimat, anasınıfı öğrencilerinin kendi belirlediği bir duanın ezberlemek suretiyle okutulması, bir ritüel haline getirilmesidir. Bahse konu olan öğrenci yaş ortalaması 4'tür. Bilimsel eğitimin ilk adımı anasınıfında olan çocuklarımızın öğreneceği ilk iş paylaşım, kardeşlik ve öğretime geçiştir. Yaşları gereği oyun çağında olan bu evlatlarımızı tek tip düzenden şikayet edenlerin içine kattığı durum yine tek tip düzendir. Henüz kendi dilini kavrayamamış çocuklara bir başka dilde içeriğini bilmediği bir duayı ezberleme zorunluluğu iktidarın güdümünde yapılan 19'uncu Eğitim Şurası'nda bile geçmemiştir" dedi.

Burdur Milli Eğitim Müdürü Bayram'ın çağdışı, eğitim ve öğretimden uzak, eğitimci değil siyasi iktidarın politikasını akıcı kılacak şekilde davrandığını öne süren Barış Ayten, "Burdur Milli Eğitim Müdürü her konuda gündemi işgal etmiş sadece eğitim konusunda gündeme gelememiştir. 4 yaşındaki bir çocuğa ailesinin rızası olmadan, müfredat programında olmadan, eşi benzeri olmayan bir uygulamayı talimatla zorunlu kılmak, o görevde olan bir insanın eğitimden ne kadar anladığının göstergesidir. Sayın müdür çocuklarımızın geleceğiyle oynamaktadır ve maalesef gerici iktidarın gerici bazı idarecileri tarafından görevinde kollanmaktadır" diye konuştu.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM'

Burdur Valisi Hasan Kürklü'den uygulamanın iptal edilmesini ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram hakkında soruşturma başlatmasını isteyen Barış Ayten, şöyle konuştu:

"Sayın Valimiz bir baba ve devlet adamı kimliğiyle bu sorunu çözecek iradeye sahip bir kimliktir. Buna inancımız tamdır. Geleceğimizi çalan bu anlayışın çağdışı, iktidar yalakası olduğunu ve bunu kabul etmeyeceğimizi, geri adım atılmaması durumunda eğitim sendikaları başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin dayanışması içinde direnç göstereceğimizi, öğrenci velilerini de harekete geçirmek suretiyle kendi demokratik hakkımızı kullanarak bir dizi etkinliklere sürükleyeceğimizi ilan ederim. Devlet yetkisini kamu için değil, kendini bu göreve atayan siyasi irade lehine kullanan bu adam için Cumhuriyet Savcılığı'na 'görevi kötüye kullanmaktan' suç duyurusunda bulunacağım."

'SOYUT KELİMELERİ ANLATMAK ZOR'

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Burdur Şube Başkanı Necdet Tekin de Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın anaokullarına gönderdiği yazıyı daha önce gördüklerini anlatırken, "Bu konuda çalışmalarımızı, araştırmalarımızı yaptık. Duanın metninde bazı soyut kelimelerin olduğunu düşünüyoruz. Bu soyut kelimelerin anlamını bilmediği için bu yaştaki çocuklarda sorun çıkaracağını düşünüyoruz. Daha önceden olduğu gibi büyümekle çevre bilinciyle temizlikle ilgili bir dua olması gerektiğini düşünüyoruz. Çocuklar ailelerine 'Hamdolsun ne demek?', 'Bismillahirrahmanirrahim ne demek?' gibi sorularla geliyor. Bu yaştaki çocuklara bu soyut kelimeleri anlatmak çok zor. Bu kelimeleri anlama yaşı 11- 12 civarıdır. Bu yaştaki çocuklar bunu anlayamaz. Bu sadece duayla kalmayacak. Dua pekiştirme günleri, bir öğrencinin okuyup diğer öğrencilerin ona uyması, dua ederken hareketli dualar etme. Bunların pedagojik olarak yanlış olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burdur Merkez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title