Haberler

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz Açıklaması

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Biz sayın genel başkana 10 yıl sonra 4 bin 500 oy farkla Burdur Belediyesini kazandırarak zaten kendimizi ispat ettik" dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Biz sayın genel  başkana 10 yıl sonra 4 bin 500 oy farkla Burdur Belediyesini kazandırarak zaten kendimizi ispat ettik" dedi.

Ercengiz, belediyenin İstasyon Çay Bahçesi'nde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Birkan İş'in, belediyedeki 89 işçinin işten çıkarıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"Bu adamı işten atın' dediğim bir adam varsa gelsin karşıma çıksın" diyen Ercengiz,  şöyle konuştu:

"89 rakamını nereden buldular, bilmiyorum ama sanırım 2004 yılında çıkardıkları 135 işçiyi çarptılar, böldüler 89 rakamı çıktı. Biz işçi çıkarttık. Bizim çıkardığımız işçi sayısı 23. Bu işçileri, siyaseten algı yaratılmasın diye söylüyorum; benimle seçim döneminde kampanyada çalışan, muhtelif yerlerde iş verdiğimiz arkadaşlardan en az 5'i ile anlaşamadık. Bizim istediğimiz performansı sağlamadılar ve onların işlerini ayırdık. Bunun dışında çıkarılan işçilerin neredeyse tamamı, doğrudan müdürlerin talebi ile işten çıkarılmıştır."

Ercengiz, Birkan İş'in, eski Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'nın çalışmalarının Burdur Belediyesince yeni projeler gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulduğu iddialarını hatırlattı.

Ercengiz, şu ifadeleri kullandı:

"Bunlar çok ucuz, sokak ağzı. Sayın genel başkana bizim bir şeyi yutturmak gibi bir derdimiz yok. Biz sayın genel  başkana 10 yıl sonra 4 bin 500 oy farkla Burdur Belediyesini kazandırarak zaten kendimizi ispat ettik."

AK Parti'li Belediye Meclis üyelerinin kendisini Adliye Sarayı ve Gençlik Merkezi'ni gezmeye davet ettiklerini hatırlatan Ercengiz, söz konusu iki binanın geçici kabullerinin yapılmadığını bildirdi.

Meclis üyelerini önceden kesin kabulleri yapılan binalara davet eden Ercengiz, şöyle konuştu:

"Bedesten Çarşısı, her tarafı akan Belediye Sergi Salonu ve akmamış yeri kalmayan yeni otogarı görmeye davet ediyorum. Henüz bu binalar ekonomik ömrünün yüzde 10'unu bile tamamlamamış. Bu binalar şu anda bakıma, onarıma ihtiyacı olan binalar. Onlara kendi yaptıkları binaları gösterelim. Gelsinler baksınlar. Ellerini vicdanlarına koyup, bu binaları gerçek birer eser olarak görüp görmediklerini kendilerine soralım. 'Mış' gibi asla yapmadım. Bana seçimi kazandıran samimiyettir. Hayat felsefem budur. Yapabildiklerimi yapabildiğimi, yapamadıklarımı da neden yapamadığımı açıkça söylüyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Ali Orkun Ercengiz Burdur Merkez Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title