Haberler

Burdur - Başkan Ercengiz Çalışmalarını Anlattı

Başkan Ercengiz çalışmalarını anlattı

*- BURDUR Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur'u daha yaşanılabilir hale getirmek için kenti adeta şantiyeye dönüştürdüklerini söyledi.

İstasyon Çay Bahçesi'nde düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Yardımcıları Hasan Duygulu, Serdar Başgül ve Ali Say'ın da katıldığı toplantıda, Başkan Ercengiz, 2006 yılından bu yana tek yönlü olarak kullanılan Gazi Caddesi'nin 15 Ağustos'tan itibaren çift yönlü trafiğe açılacağını, yön çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

GÖLLERDEKİ TEHLİKE

Başkan Ercengiz, Burdur Gölü'nün ardından, Salda Gölü'nün de büyük bir tehlikenin eşiğinde olduğunu söyledi. Su seviyesi giderek düşen Burdur Gölü'ne dikkat çekmek ağustos ayında satranç turnuvası ve jet-ski yarışması yapılacağını duyuran Başkan Ercengiz, "Burdur Gölü'nü sürekli ön plana çıkartmaya çalışıyoruz. Belli noktalarda amacımıza ulaştık. Göl için bir şeyler yapmamız gerektiğini biliyorduk, bunları söylerken Salda Gölü de aynı sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Bu konuda farkındalık yaratarak göllerimizi korumak istiyoruz" dedi.

MARKA CADDE

Kentin düzenlenmesi ve eksiklerinin tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü aktaran Başkan Ercengiz, kenti adeta şantiyeye çevirdiklerini aktardı. İstasyon Caddesi'nde yürütülen çalışmaların sonuna geldiklerini de anlatan Ercengiz, "Hafta içerisinde cadde asfaltlanarak kaldırım çalışmaları yapılacak. İstasyon Caddesi'ni marka cadde olarak yeniden kazandıracağız" diye konuştu.

YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMALARI

2015 yılı içerisinde 10 bin 600'ün üzerinde ağaç ve çalı grubu dikimi yaptıklarını anlatan Başkan Ercengiz, Burdur'u daha yaşanabilir hale getirmek istediklerini açıkladı. Başkan Ercengiz, bu hedef doğrultusunda büyük kısmını kendilerinin ürettiği 800 bin adet mevsimlik çiçek ektiklerini kaydetti.

GAZİ CADDESİ ÇİFT YÖNLÜ

Yön çalışmaları ile ilgili çalışmayı da tamamlayarak İl trafik komisyonuna gönderdiklerini belirten Başkan Ali Orkun Ercengiz, "Halkımızın bu konuyla ilgili yeterli şekilde uyarılması ve hazırlanmasıyla ilgili biraz zaman istedik. Kalite çalışmalarımızı yaptık. Sadece Gazi Caddesi'nin çift yönlü trafiğe açılması değil, hem aşağı pazar mevkiinde, hem de yukarı pazarda yön çalışmamızı yaptık. Yön uygulamalarıyla Burdur kent içi trafiğinde daha akıcı bir trafik, otoparkların daha etkin kullanılmasını, yolların adeta keşmekeş görüntüsünden kurtulmasını, bir şehir görüntüsünü tekrar kazanmak istiyoruz. 15 Ağustos'tan itibaren Gazi Caddesi çift yönlü trafiğe açılacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Orkun Ercengiz Ali Say Burdur Salda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title