Haberler

Burdur Barosu'ndan Basın Açıklaması

Burdur Barosu, Gezi parkı eylemine destek vermek amacıyla Çağlayan Adliyesi'nde yapılan protesto sonucu çıkan olaylara ilişkin Burdur Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Burdur Barosu, Gezi parkı eylemine destek vermek amacıyla Çağlayan Adliyesi'nde yapılan protesto sonucu çıkan olaylara ilişkin Burdur Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Çağlayan Adliyesi'nde avukatların gözaltına alınış biçimlerinin kabul edilemez olduğunu belirten Burdur Baro Başkanı Yusuf Çiftçi, güvenlik güçlerinin müdahalesinin avukatlık meslek onurunu çiğnediğini söyledi. Avukatlara yapılan müdahaleyi şiddetle kınadıklarını açıklayan Çiftçi, şunları söyledi:

"Ülkemizde son günlerde yaşanan özellikle İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve tüm ülkemize yayılan toplumsal tepkiler ve buna karşı kolluk kuvvetlerinin uyguladığı orantısız güç kullanımı suretiyle uyguladığı yöntemler toplumumuzun her kesimini etkilemiştir. Demokrasilerde var olması gereken ve Anayasa tarafından da güvence altına alınan hakların kullanılması noktasında karşılaşılan sorunlar ülkemizdeki demokrasiye olan inancı zedelemektedir, Demokrasi hak arama, hoşgörü ve uzlaşma rejimidir. Demokrasilerde bir bilen yoktur. Bin bilen vardır. Bu demokratik tepkiler bağlamında 11.06.2013 tarihinde İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı'nda Gezi Parkı eylemlerine alkışla destek veren, bu konu da açıklama yapmak isteyen avukatlara özel güvenlik görevlileri ve kolluk kuvvetleri tarafından saldırı ve hukuk dışı gözaltı uygulaması yapılmıştır. Çağlayan Adliyesi'nde bu hukuk dışı uygulamada avukatlar tartaklanarak gözaltına alınmışlar, gözaltına alınma esnasında sürüklenerek, kelepçelenerek şiddete maruz kalmışlar, cübbeleri yırtılmış, meslek onuru çiğnenmiştir. Hangi nedenle olursa olsun meslektaşlarıma yönelik bu gözaltının kabul edilebilir bir yanı bulunmamaktadır.Avukatın nasıl gözaltına alınacağı CMK ve Avukatlık Yasası'nda açıkça belirtilmesine karşılık emniyet güçlerinin Çağlayan Adliyesi'ndeki meslektaşlarımıza yaklaşımı tam bir hukuksuzluk örneğidir.Bu yaklaşım savunmaya, hak arayanlara karşı hoşgörüsüzlüğü ve tahammülsüzlüğün net bir görüntüsüdür. Ne yazık ki bu hukuksuzluğa seyirci kalanlar hatta tarafsızlık adı ile suskun kalanlar dahi hukuksuzluğa ortaktır. Kaba kuvveti ve devlet eliyle haksız müdahaleyi kabul etmemiz mümkün değildir. Mesleğimizin onur ve saygınlığına yapılan kabul edilemez bu müdahaleyi şiddetle kınıyoruz. Savunmanın ve avukatların güvende olmadığı bir ülkede hukukun ve adliyelerin inanırlığı da olmayacaktır."

Çiftçi'nin konuşmasından sonra Burdur Barosu'na bağlı avukatlar, Burdur Adliyesi'ne doğru dönerek, alkışlarla tepkilerini gösterdi. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Çiftçi Çağlayan Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title