Haberler

Burdur Azeri Profesör Halilova: Hiçbir Türk Soykırım Yapmaz

Emekli akademisyen, Azerbaycan Kadın Hukuku Müdafaa Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Hanım Halilova, "Büyük devletler 20'nci yüzyılın sonunda bütün dünyanın gözü önünde Azerbaycan'da, Hocalı'da bir katliam değil soykırım yapmıştır.

Emekli akademisyen, Azerbaycan Kadın Hukuku Müdafaa Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Hanım Halilova, "Büyük devletler 20'nci yüzyılın sonunda bütün dünyanın gözü önünde Azerbaycan'da, Hocalı'da bir katliam değil soykırım yapmıştır. Dünyanın gözü önünde Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'si işgal edildi. Utanmadan 'Türkler soykırım yaptı' diyorlar. Hiçbir Türk soykırım yapmaz" dedi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Tarih Bilim ve Ekonomi Topluluğu ile Gıda Akademisi Topluluğu'nun ortaklaşa düzenlediği 'Türk Dünyasının Uğradığı Haksızlıklar ve Sözde Ermeni Soykırımı' konulu konferansa katılmak üzere gelen emekli akademisyen, Azerbaycan Kadın Hukuku Müdafaa Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Hanım Halilova, sözde Ermeni soykırımıyla ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Sözde soykırım meselesinin tüm dünyanın gündeminde olduğunu aktaran Prof. Dr. Halilova, "Aslında 20'nci yüzyıldan önceye baksak sözde soykırım diyen büyük devletler 20'nci yüzyılın sonunda bütün dünyanın gözü önünde Azerbaycan'da, Hocalı'da bir katliam değil bir soykırım yapmıştır. Bu bir vandalizmdir. Bu soykırım karşısında dünya susmuştur. Dünyanın gözü önünde Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'si işgal edildi. Utanmadan 'Türkler soykırım yaptı' diyorlar. Hiçbir Türk soykırım yapmaz. Bugüne kadar bakın hangi Türk soykırım yaptı. Bütün baskılar Türkiye'nin üzerinde" dedi.

' Pkk'YI DA ERMENİLER KURDU'

Türkiye'nin jeopolitik ve stratejik olarak Türk ve İslam dünyasında özellikle Türk dünyasında tek lider devlet olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Halilova, "Bunun için bütün baskılar Türkiye üzerinde olacaktır. Esas amaçları Türkiye'yi yok etmek. Asala bitti, hemen PKK kuruldu. PKK'yı da Ermeniler kurdu. Asala'ya katılmayan Ermeniler gitti PKK'ya katıldılar. Hiçbir Kürt, PKK'yı kurmaz. Kürtler de bizim kardeşimiz. PKK bitse başka bir şey bulurlar" diye konuştu.

'TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMADILIR'

15 Temmuz darbe girişimini de değerlendiren Prof. Dr. Halilova, "Bu darbe girişimi beni çok üzdü. Türkiye'mizi Allah korusun ve koruyacaktır. Bu darbe girişiminde insanlar birlik beraberlik gösterdi. Sağı da solu da hepsi bir yerde durdu. Böyle olmasında fayda var. Çünkü Kerkük, Musul, Bayırbucak Türkmenleri, Doğu Türkistan, Karabağ nerede bir Türk varsa onun bir ümidi var o da Türkiye'miz. Bunun için Türkiye'miz güçlü olmalıdır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hanım Halilova Azerbaycan Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title