Haberler

Burcu Çağlayan Davasında Psikiyatri Uzmanı Dinlendi

ANTALYA'da 6 yıl önce 5'inci kattaki dairesinden zemindeki elektronik mağazasının terasına düşen manken 22 yaşındaki Burcu Çağlayan'ın ölümüne ilişkin davanın duruşmasında dinlenen psikiyatri uzmanı Prof. Dr.

ANTALYA'da 6 yıl önce 5'inci kattaki dairesinden zemindeki elektronik mağazasının terasına düşen manken 22 yaşındaki Burcu Çağlayan'ın ölümüne ilişkin davanın duruşmasında dinlenen psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Taha Karaman, bipolar bozukluğu olan hastaların, ilaç kullanmayı bırakması halinde hastalığının ağırlaştığını belirterek, "Depresyon dönemlerinde intihar durumları da görülür" dedi.

Bir deri mağazasında mankenlik yapan evli ve 1 çocuk annesi Burcu Çağlayan, 24 Temmuz 2010 tarihinde erkek arkadaşı İbrahim Tokgöz'ün, Fener Mahallesi 1964 Sokak Akanay Sitesi 5'inci kattaki dairesinden, zemindeki elektronik mağazasının beton terasına düşerek yaşamını yitirdi. Çağlayan'ın kanında 0.74 promil alkol tespit edildi. Çağlayan'ın, erkek arkadaşı İbrahim Tokgöz'ü başka kadınlardan kıskandığı için intihar ettiği ileri sürüldü. Olaydan sonra tutuklanan İbrahim Tokgöz, ifadesinde Burcu Çağlayan'ın intihar ettiğini söyledi. Tokgöz daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BALKONDAN ATILDIĞI İDDİASI

Cumhuriyet savcılığının yaptığı araştırmada Burcu Çağlayan'ın balkondan atıldığı kanaatine varılması üzerine İbrahim Tokgöz hakkında 'kasten adam öldürme', üst kattaki dairede kalan komşusu, aynı zamanda yakın arkadaşı Murat Ergüç hakkında ise 'kasten adam öldürmeye yardım etme' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle Antalya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İbrahim Tokgöz hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Tokgöz, aradan geçen süreye rağmen bulunamadı.

BİLİRKİŞİ RAPORU

Davanın 15'inci duruşmasında tutuksuz yargılanan Murat Ergüç ile tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada Burcu Çağlayan'ın ölümünün düşme, itme, atma veya serbest düşme sonucu gerçekleşip gerçekleşmediğinin belirlenmesi için ayrı ayrı bilgisayar animasyonları hazırlanarak oluşturulan bilirkişi raporu okunup dosyasına konuldu. Burcu Çağlayan'ın serbest düşme şeklinde düştüğüne dair Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gönderilen bilirkişi raporuna karşı maktulün ailesinin avukatları Pelin Sayın ile Fazilet Demir, aleyhte hususları kabul etmediklerini, raporu ayrıntılı inceleyip görüş belirtmek için süre talep etti. Sanık Tokgöz'ün avukatlarından Muhammet Tokgöz, bilirkişi raporunun, Adli Tıp Kurumu 1'inci İhtisas Kurulu'nun raporuyla aynı olduğunu söyledi.

AVUKAT AĞABEYİ KARDEŞİNİ SAVUNDU

Rapora göre düşmenin başladığı noktayla bittiği noktanın izdüşümünde olduğunu belirten Tokgöz, "Raporda düşmenin üçüncü bir kişi tarafından olmadığı belirtilmiştir. Ayrıca bu olaydan önce bir intihar teşebbüsü mevcuttur. Olayın meydana geldiği binadaki alt komşu da herhangi bir tartışma sesi duymadığını söylemiştir" dedi. Aynı zamanda firari sanık İbrahim Tokgöz'ün ağabeyi olan Muhammet Tokgöz, müvekkili hakkında yakalama emrinin kaldırılmasını talep etti.

BURCU'NUN PSİKOLOJİSİ

Tokgöz'ün avukatlarından Naim Karakaya da Burcu Çağlayan'ın psikolojik sorunları olduğunu söyledi. Karakaya, Burcu Çağlayan'ın bipolar bozukluğu olduğunu, psikolojik sorunları nedeniyle kullanması gereken ilaçlarını da kullanmadığını ileri sürerek, psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Taha Karaman'ın uzman kişi sıfatıyla dinlenmesini talep etti. Talep üzerine dinlenen Prof. Dr. Karaman, dosyayla ilgili hiçbir bilgisi olmadığını söyledi. Tarafları da tanımadığını anlatan Prof. Dr. Karaman, "Bipolar bozukluğu olan kişiler iki kutup arasında gidip gelir. Zaman zaman kişi kendisine büyük güven duyar. Zaman zaman da tam tersi olur. Kendisine güvensiz oldukları dönemde depresyona girerler. Depresyon döneminde intihar durumları da görülür" dedi.

Kişinin verilen ilaçları kullanmaması halinde hastalığın tekrarlanma riskinin arttığını belirten Prof. Dr. Karaman, "Bir intihar girişimi olması halinde, ikinci intihar girişimi olma ihtimali artar. Madde ve alkol kullanımı bipolor bozukluğu ağırlaştırır, tedaviyi güçleştirir. Hastalığın ağır dönemlerinde ve depresyon dönemlerinde intihar riski artar. Ama her bipolar bozukluk intiharla sonuçlanmaz" dedi.

İbrahim Tokgöz hakkında yakalama kararının kaldırılması talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Tokgöz Çağlayan Karaman Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title